Tom Foley, arbitrul video al finalei Cupei Mondiale de Rugby dintre Africa de Sud şi Noua Zeelandă (scor 12-11), a mărturisit că a primit ameninţări cu moartea pe rețelele de socializare.

Noua Zeelandă - Africa de Sud, finala CM Rugby 2023Foto: Lewis Joly / AP / Profimedia

>> Africa de Sud, campioana lumii la rugby - Victorie dramatică cu Noua Zeelandă

Arbitrul Tom Foley și amenințările primite după finala CM Rugby: „Sper ca familia ta să moară într-un teribil accident de maşină”

În cadrul unui podcast prezentat de arbitra engleză Sara Fox, Tom Foley a explicat diferitele ameninţări la adresa sa şi a familiei sale: „Lucruri de genul: Sper ca familia ta să moară într-un teribil accident de maşină. O să te vânez şi o să-ţi tai gâtul”.

Copiii săi au fost şi ei victime, după ce şcoala lor a primit o scrisoare de ameninţare, scrie News.ro.

Arbitrul video i-a liniştit însă pe ascultători: „Cele mai multe dintre aceste lucruri sunt acceptabile. Multe dintre ele provin de la războinici din spatele tastaturii. Dar când au suficiente informaţii pentru a face din asta o problemă, atunci devine îngrijorător”.

De asemenea, el a revenit asupra riscurilor pe care le implică arbitrajul unei finale: „Ştiam că, arbitrând o finală a Cupei Mondiale de rugby între două echipe care au avut atât de mult succes, vom fi criticaţi, indiferent cine a câştigat sau a pierdut. Dar niciunul dintre noi nu s-a gândit că se va ajunge la aşa ceva”.

Cine a câștigat Cupa Mondială de rugby de-a lungul timpului

Africa de Sud (1995, 2007, 2019, 2023)

Noua Zeelandă (1987, 2011, 2015)

Australia (1991, 1999)

Anglia (2003).