Cu opt luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, Stefanos Ntouskos, campion la canotaj în 2020 la Tokyo a fost desemnat primul purtător al torței olimpice.

Jocurile OlimpiceFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Grecul Stefanos Ntouskos va aprinde torța olimpică în 16 aprilie

În data de 16 aprilie, pe stadionul din Olympia, unde se desfăşurau Jocurile în antichitate, flacăra olimpică va fi aprinsă şi va începe o lungă ştafetă care o va duce la Paris, unde va lumina Jocurile Olimpice din 26 iulie până în 11 august.

Miercuri, Comitetul Olimpic Grec a anunţat că Stefanos Ntouskos va fi primul purtător al torţei în Grecia. Tânărul de 26 de ani a fost încoronat campion olimpic la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urmă cu trei ani.

Flacăra va parcurge 11 zile în Grecia şi şapte zile pe anumite insule greceşti. Ultimul purtător al torţei pe pământ elen va fi Ioannis Fountoulis (35 de ani), medaliat cu argint la polo pe apă la Jocurile Olimpice din 2021, anunță News.ro.

Flacăra va pleca apoi spre Franţa la bordul navei Bélem, o navă cu trei catarge care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Ea va ajunge la Marsilia - oraşul care va găzdui probele de sailing din cadrul Jocurilor - de unde va pleca ştafeta franceză a torţei olimpice.