România a obținut sâmbătă două medalii de bronz la Campionatele Europene de judo sub 23 de ani de la Potsdam, Germania, clasâdu-se pe locul 15.

Meci de JudoFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alex Creț și Darius Georgescu, medalii de bronz la Europenele de judo Under 23

La cat. 90 kg, Alex Creţ l-a învins în meciul pentru medalie pe sârbul Vojin Mandic. Creţ a intrat direct în turul secund, învingându-l pe cehul Michal Pfaf, apoi în sferturi a trecut de maghiarul Gergely Nerpel, pierzând semifinala cu ucraineanul Nikita Iudanov, medaliat cu argint.

La aceeaşi categorie, Rareş Arsenie a fost învins în primul tur de cehul Radomir Musil.

Darius Georgescu a câştigat bronzul la cat. +100 kg după o victorie în faţa azerului Kanan Nasibov. Georgescu a intrat direct în runda a doua, în care l-a învins pe austriacul Movli Borchashvilli, în sferturi a trecut de germanul Daniel Udsilauri, dar a pierdut semifinala cu georgianul Saba Inaneişvili, noul campion european.

La cat. 100 kg, Alexandru Sibişan a debutat cu o victorie în faţa georgianului Miheil Japaridze, dar a pierdut în optimi în faţa italianului Daniele Accogli, ulterior medaliat cu aur.

În competiţia feminină, la cat. +78 kg, Georgiana Miler a fost învinsă în primul tur de croata Marcelina Vranjes. Paula Paştiu a cedat şi ea în primul tur în faţa bosniacei Sara Maric.

Cu trei medalii de bronz, câştigate de Amanda Zuaznabar Torres (cat. 63 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg) şi Darius Georgescu (cat. +100 kg), România s-a clasat pe locul 15 în clasamentul pe medalii. Olanda a fost prima, cu 3-1-2, urmată de Georgia, 2-2-1, Ucraina, 2-2-0, etc.

România a participat la competiţie cu 14 sportivi, 6 la masculin şi 8 la feminin. Judoka Alexandru Matei a câştigat medalia de bronz anul trecut la Campionatele Europene U23 la cat. 60 kg, anunță Agerpres.

La Campionatele Europene de judo U23 (17-19 noiembrie) s-au aliniat 309 judoka din 36 de ţări, 184 masculin şi 126 feminin. Duminică va avea loc proba pe echipe.