Stephen Maguire a furnizat surpriza zilei din snooker, la International Championship, scoțianul învingându-l pe Judd Trump și punând astfel capăt seriei de 22 de victorii consecutive a adversarului.

Ronnie O'SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Ronnie O'Sullivan, declarația zilei - Speră să fie mort când cineva îi va depăși recordurile

Maguire (locul 30 mondial) a avut câștig de cauză, scor 6-3, în meciul contând pentru turul al doilea de la International Championship din China.

Seria fantastică a lui Judd Trump conținea 22 de victorii la rând și trei turnee câștigate: English Open, Wuhan Open și Openul Irlandei de Nord.

De înfrângerea lui Trump (cel supranumit Asul din Pachet) profită din plin și Ronnie O'Sullivan, cel care este sigur acum că va rămâne lider mondial indiferent de parcursul pe care-l va avea la competiția care are loc în aceste zile în China.

„The Rocket” va fi lider în snooker cel puțin până la UK Championship, competiție care este programată în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie.

De știut:

  • Înainte de startul International Championship, Ronnie O'Sullivan putea fi depășit matematic în fruntea ierarhiei mondiale de trei jucători: Luca Brecel (campionul mondial en-titre și locul 2 în clasament), Judd Trump (locul 3 mondial) și Mark Allen (locul 4 mondial). Toți trei au înregistrat însă eliminări premature la competiția de la Tianjin.
  • Ronnie O'Sullivan va juca miercuri în turul al treilea al turneului International Championship contra scoțianului Anthony McGill (locul 19 mondial). Se joacă după sistemul cel mai bun din 11 frameuri.