Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva municipalității care a contestat concedierea din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București. Fosta campioană la atletism a fost înlăturată de la șefia CSM București în iunie 2022, iar Nicușor Dan a anunțat atunci că va sesiza DNA pentru acordarea ilegală de prime la clubul sportiv.

Gabriela SzaboFoto: Guvernul Romaniei

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către Nicușor Dan:

  • „Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București.
  • Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM.
  • Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).
  • Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.
  • În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.
  • Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment)”.

În iunie 2022, primarul Capitalei a anunțat că a demis-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM București, spunând că principalul motiv este legat de rezultatele slabe înregistrate de clubul sportiv bucureștean în ultima perioadă.

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) în urma verificărilor Corpului de Control care au vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

Gabriela Szabo fusese numită la conducerea clubului CSM București în iulie 2017 de către primarul de atunci al Capitalei Gabriela Firea.