Echipa Coreei de Nord a ratat la limită aurul în concursul masculin de tir sportiv de la Jocurile Asiatice, iar apoi a refuzat să se alăture rivalilor din Coreea de Sud pentru fotografia de grup de pe podium, informează Reuters.

Pak Myong-won (Coreea de Nord)Foto: Vincent Thian / AP / Profimedia

După ce au primit medalia de argint în proba masculină de tir la 10 m pe echipe, cei trei sportivi nord-coreeni au încălcat mai întâi tradiția, refuzând să se întoarcă spre steag în timpul intonării imnului național al câștigătorilor din Coreea de Sud.

Apoi, în timpul obișnuitei fotografii de grup, în care toți câștigătorii de medalii se adună în fața camerelor de luat vederi, Indonezia (bronz) s-a alăturat Coreei de Sud pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar nu și Coreea de Nord (reprezentată de Kwon Kwang-il, Pak Myong-won și Songjun Yu).

Unul dintre sud-coreeni l-a bătut pe umăr pe unul dintre nord-coreeni și a încercat să-i vorbească, dar nord-coreenii au păstrat tăcerea și nici măcar nu s-au uitat în stânga lor, unde se aflau rivalii lor.

Războiul din Coreea (1950-1953) s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, cele două părți sunt încă în război.

Jocurile Asiatice de la Hangzhou (China) reprezintă primul eveniment internațional multisport la care Coreea de Nord participă de la ediția din 2018 de la Jakarta.