Jonas Vingegaard a uimit întreaga lume a ciclismului prin performanțele din Turul Franței 2023 și au existat suspiciuni în privința unui posibil dopaj al danezului. Încercând să-l apere pe liderul echipei Jumbo-Visma, managerul Richard Plugge a deviat atenția asupra unui subiect care l-a înfuriat pe Marc Madiot (Groupama - FDJ).

Jonas VingegaardFoto: Vincent Kalut / imago sportfotodienst / Profimedia

Managerul Jumbo-Visma, acuzații la adresa Groupama-FDJ: „Cicliștii beau halbe întregi”

Plugge a afirmat că succesul lui Vingegaard și al echipei sale s-a datorat unei atenții extreme la „detalii”, spunând că niciunul dintre cicliști nu a consumat alcool.

„Am fost cu o echipă franceză la hotelul nostru în timpul zilei de odihnă. Am putut vedea cicliști care beau halbe întregi... Alcoolul este o otravă și când ești obosit (și bei) te face și mai obosit” - Richard Plugge pentru L'Equipe.

Groupama-FDJ a fost singura echipă franceză care a împărțit luni același hotel în Saint Gervais, iar managerul Marc Madiot a fost enervat de afirmațiile lui Plugge.

„Conducerea bea o bere, nu cicliștii. Dacă s-a băut ceva, nu a fost nici jumătate de litru. Acolo unde am stat eu, s-a băut doar apă.

Cine se crede el? Sincer, este un atac excepțional de josnic din partea lui... Să-și țină gura!

Nu intenționez să-l văd, nu-mi pasă de el. Nu am de gând să mă duc să îl văd. Sunt supărat, este patetic. Eu nu mă uit la ce pune în bolurile cicliștilor săi” - Marc Madiot, managerul echipei Groupama - FDJ.

„În fiecare zi de odihnă, avem un aperitiv, o gustare ușoară, înainte de a merge la cină, este o ocazie de a întări legăturile și de a transmite mesaje pozitive sau de a reorienta unii cicliști dacă este necesar.

Fiecare comandă băutura pe care o dorește, iar băieții sunt atât de obosiți anul acesta încât nu se mai joacă” - Philippe Mauduit, directorul sportiv al Groupama-FDJ, pentru Reuters.