Jonas Vingegaard a impresionat în contratimpul de marți și s-a distanțat în fruntea clasamentului general al Turului Franței, iar echipa sa, Jumbo-Visma, a dezvăluit că danezul a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile, inclusiv cu o oră înainte de startul etapei a 17-a, scrie Reuters.

Jonas VingegaardFoto: Vincent Kalut / imago sportfotodienst / Profimedia

Jonas Vingegaard, testat antidoping de patru ori în două zile

În etapa a 16-a, Vingegaard a fost cu un minut și 38 de secunde mai rapid decât Pogacar (locul 2 în clasamentul general).

„A fost deja al patrulea control în două zile. Suntem perfect ok cu asta... Am cerut Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) să acţioneze aşa de fapt", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Jumbo-Visma.

Pogacar şi coechipierii săi au fost, de asemenea, testaţi miercuri dimineaţă, cu o oră înainte de startul de la Saint-Gervais, a declarat un purtător de cuvânt al UAE Emirates.

Din 2021, Agenţia Internaţională de Testare (ITA) se ocupă de testele din ciclism, scrie News.ro.

În Turul Franţei, liderul clasamentului general este testat în fiecare zi şi fiecare câştigător de etapă trebuie să fie supus, de asemenea, unui test antidoping.

În ultimele două zile, atât Vingegaard, cât şi Pogacar au fost întrebaţi dacă au înţeles scepticismul cu privire la forma lor impresionantă.

„Ca să fiu sincer, înţeleg pe deplin scepticismul. Trebuie să fim sceptici, având în vedere ce s-a întâmplat în trecut, altfel s-ar întâmpla din nou” - Jonas Vingegaard într-o conferinţă de presă, după etapa a 15-a de duminică.

„Pedalăm repede, trebuie să spun că în fiecare etapă accelerăm la maxim şi este greu, dar înţeleg că oamenii îşi pun întrebări din cauza a ceea ce s-a întâmplat în trecut” - Tadej Pogacar.