Sportivul din Japonia a cucerit sâmbătă cel de-al doilea titlu mondial consecutiv în programul liber, în cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Saitama, Japonia.

Shoma UnoFoto: Raniero Corbelletti / AFLO / Profimedia

Japonia a cucerit trei medalii de aur

Cu un scor de 301,14 puncte, Uno, 25 de ani, i-a devansat pe sud-coreeanul Cha Junhwan (296,03 puncte) şi pe americanul Ilia Malinin (288,44 puncte).

Uno oferă astfel ţării gazdă al treilea titlu al competiţiei, după medaliile de aur câştigate de Kaori Sakamoto vineri şi de cuplul Riku Miura - Ryuichi Kihara în proba de perechi de joi.

Japonezul, deşi accidentat la gleznă la un antrenament înaintea programului scurt, a patinat excelent pe muzica lui Johann Sebastian Bach, în ciuda unei mici erori la aterizare după o săritură chiar la începutul programului, conform Agerpres.

Revelaţia concursului a fost însă americanul de doar 18 ani, Ilia Malinin, care a reuşit nu mai puţin de şase sărituri cvadruple.

Cu toate acestea, el a obţinut doar bronzul, fiind devansat de sud-coreeanul Cha, care a realizat un program deosebit pe melodia din filmul James Bond.

Sursa video: Eurosport