Loredana Toma a fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021, a anunţat, luni, Federaţia Română de Haltere pe pagina sa oficială de Facebook.

Loredana TomaFoto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Toma a primit cele mai multe aprecieri (1.629 voturi) în cadrul procesului de vot electronic desfăşurat până pe 21 mai şi organizat de Federaţia continentală de profil.

Loredana Toma este tripla campioana la Europenele de la Moscova din 2021, ocazie cu care a doborât şi recordul european la stilul smuls, în limitele categoriei 64 kg.

Contracandidatele sale au fost Emily Jade Campbell (Marea Britanie), Elena Cîlcic (Rep. Moldova), Saziye Edorgan (Turcia), Liana Ghiurjian (Armenia), Solfrid Koanda (Norvegia), Alina Maruşciak (Ucraina), Nina Streckx (Belgia), Patricia Caroline Strenuous (Suedia) şi Dora Meriama Tchakounte (Franţa).

La masculin, titlul de cel mai bun halterofil european din 2021 a revenit georgianului Laşa Talahadze, campion european, mondial şi olimpic în 2021, deţinătorul recordurilor la smuls, aruncat şi total la cat. +109 kg, cu 4.750 de voturi.

Cei doi îşi vor primi trofeele în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediţii a Campionatelor Europene de haltere pentru seniori care vor avea loc pe 27 mai, la Tirana (Albania), scrie Agerpres.