​Ciclistul român Vlad Dascălu (Trek Factory) a terminat pe locul al doilea în cursa cross-country olimpic (XCO), desfăşurată duminică în cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Nove Mesta Na Morave (Cehia), fiind învins la mare luptă, cu doar o secundă, de britanicul Thomas Pidcock, campionul olimpic en titre.

Vlad DascaluFoto: ESPA Photo Agency / Zuma Press / Profimedia

Dascălu, locul şapte la JO de la Tokyo, s-a instalat în frunte încă de la primul tur, iar apoi s-a aflat mereu în lupta pentru primul loc, dar campionul britanic a avut un sprint mai bun la finiş şi a trecut primul linia de sosire după 1 h 21 min 19 sec, pe un traseu de 2,8 km + 8x3,9 km. Dascălu a fost al doilea, la o secundă, iar elveţianul Nino Schurter, al treilea, la 30 secunde, conform site-ului Uniunii Internaţionale de Ciclism.

Un alt român prezent în cursă, George Vlad Sabău, s-a clasat al 108-lea, la cinci tururi.

În clasamentul general al Cupei Mondiale la XCO, Vlad Dascălu a urcat pe locul trei, cu 560 puncte, fiind devansat de elveţianul Nino Schurter, campionul mondial en titre, cu 732 puncte, şi britanicul Thomas Pidcock, cu 600 puncte.

În acest sezon la seniori, Dascălu are o evoluţie foarte bună, cu alte două clasări pe podium, locul trei, în primele două curse, la Petropolis (Brazilia) şi Albstadt (Germania).

A patra cursă din cele nouă din calendarului anului 2022 are loc în Austria (Leogang) în perioada 11-12 iunie, scrie Agerpres.