​Echipa feminină de floretă a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Novi Sad (Serbia), după ce a învins în finala desfăşurată miercuri formaţia Franţei, cu scorul de 45-36.

Echipa feminina de floreta a Romaniei, aur la Europenele de junioriFoto: Facebook - Federatia Romana de Scrima

Emilia Corbu, Karina Vasile, Andreea Dincă şi Teodora Şofran (pregătite de antrenorii Ana Pavel şi Petre Ducu) au trecut în optimi de Republica Moldova, cu 45-20, în sferturi au câştigat în faţa Germaniei, cu 45-33, pentru ca în semifinale tricolorele să câştige contra Ucrainei, cu 44-43.

Echipa Rusiei s-a retras din concurs după ce trei naţiuni (Suedia, Olanda şi Italia) au refuzat să lupte împotriva ei.

Echipa masculină de sabie, alcătuită din Casian Cîdu, Mihnea Enache, Radu Niţu şi Cosmin Stan, a fost învinsă de Germania în optimi, cu 45-42, iar apoi a câştigat cele trei meciuri din turneul pentru locurile 9-16, 45-34 cu Marea Britanie, 45-38 cu Azerbaidjan şi 45-44 cu Ungaria.

Selecţionata feminină de spadă, în componenţa Cristina Constantinescu, Andrada Ghica, Bianca Moroianu şi Emma Şonţ, a învins Bulgaria în primul meci, dar a pierdut în optimi în faţa Elveţiei, cu 35-45.

Sâmbătă, în prima zi de competiţie, Radu Niţu a câştigat medalia de argint în proba de sabie, iar Karina Vasile a obţinut bronzul la floretă, scrie Agerpres.