Un sondaj dat publicităţii luni de agenţia Kyodo News, cu ceva mai mult de 100 de zile de data la care ar urma să înceapă competiţia, arată că peste 70% dintre japonezi doresc anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, în condiţiile pandemiei de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sondajului, 39,2% dintre japonezi doresc anularea Jocurilor, iar 32,8% sunt în favoarea unei noi amânări a acesteia. Doar 24,5% vor ca Jocurile să se desfăşoare aşa cum este prevăzut.

JO 2020 de la Tokyo, amânate un an din cauza pandemiei, urmează să înceapă pe 23 iulie în capitala niponă, unde numărul infectărilor a scăzut datorită stării de urgenţă, însă a început din nou să crească după ridicarea restricţiilor pe 21 martie, informează Agerpres.

Japonia a introdus începând de luni măsuri mai puternice împotriva coronavirusului la Tokyo şi în alte regiuni, pentru a lupta cu al patrulea val de infectări, cauzate de tulpini mutante virulente.

Peste 92,6% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi de recrudescenţa infectărilor, arată sondajul realizat de Kyodo între 10 şi 12 aprilie.

Japonia a început luni vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dozele de vaccin importate sunt deocamdată în cantitate redusă şi este puţin probabil ca ritmul inoculărilor să oprească ultimul val de infectări.

Conform sondajului, aproximativ 60% dintre japonezi sunt nemulţumiţi de ritmul în care se desfăşoară vaccinarea în ţara lor.