Prezent la Gala Asociatiei Presei Sportive din Romania, care a sarbatorit 90 de ani de la infiintare, Ilie Nastase a declarat, miercuri seara, ca Simona Halep, numarul 1 in clasamentul WTA, ar merita titlul de sportivul anului 2017 in Romania.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Cred ca Simona Halep este sportivul anului 2017. Dupa rezultatele si anul pe care l-a avut, cu siguranta merita", a spus Ilie Nastase.

In 2017, Halep a castigat turneul de la Madrid (Premier Mandatory) si a mai disputat alte patru finale: Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam) si Roma (Premier 5).

Simona Halep a ajuns in premiera lider mondial pe 9 octombrie, gratie succesului din semifinalele turneului de la Beijing in fata letonei Jelenei Ostapenko.

Simona este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului romanesc la simplu, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974.

Ilie Nastase a afirmat ca statul roman ar trebui sa faca mai mult pentru sport, precizand in acelasi timp ca s-a saturat sa se certe pentru ca Arenele BNR sa revina in circuitul sportiv. "Nu sunt suparat pe cei de la MTS, eu sunt suparat in general pentru ca nu se face nimic pentru sport. Statul trebuie sa faca, ministerul daca nu are bani cum sa faca? Am vazut ca in provincie s-au descurcat mai bine, s-au facut stadioane acolo, sali frumoase cum e cea de la Cluj. Bucurestiul a ramas in urma, desi e Capitala. M-am saturat de atatea certuri pentru Arenele BNR, ma imbolnavesc. Sa ma cert mereu cu guvernatorul BNR, ce sa fac?", a adaugat Nastase.

La 10 octombrie, mai multi fosti si actuali jucatori de tenis, printre care se numara Ion Tiriac, Ilie Nastase si Simona Halep au facut o petitie catre Guvernul Romaniei pentru reincluderea Arenelor BNR in circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Bancii Nationale a Romaniei catre statul roman, pentru a putea fi modernizata si folosita.

Jucatoarea de tenis Simona Halep a fost premiata in cadrul Galei APS 90 alaturi de fosti si actuali sportivi precum Gheorghe Hagi, Ion Tiriac, Valeria Racila, Elizabeta Samara, Alina Vuc, componentele echipajului feminin de dublu vasle, Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga, al echipajului feminin de 8+1, Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea, informeaza Agerpres.