​​Dupa ce a "lovit" chiar si in Premier League, mafia pariurilor din Singapore pare sa-si fi intins tentaculele si in Liga 1, disputa dintre Gloria Buzau si FC Vaslui, din 2009, fiind suspecta de blat. Astfel, pe rezultatul corect la meciului, 4-1, s-a pariat foarte mult in Singapore. "Sigur, puteam pierde cu ultima clasata, dar nu la modul cum s-a intamplat atunci", a declarat Viorel Moldovan, tehnicianul de atunci al vasluienilor.

Moldovan a simtit ca este lucrat de jucatoriFoto: Rompres

"Buzaul era pe ultimul loc in clasament. Sigur, puteam pierde cu ultima clasata, dar nu la modul in care s-a intamplat atunci. Ulterior, am auzit si eu ca prin Singapore s-ar fi pariat sume mari pe infrangerea noastra cu 4-1, dar pana azi nu am nicio dovada ca acel meci a fost aranjat" - Viorel Moldovan, antrenorul de atunci al Vasluiului, pentru Adevarul.

Singapore, "tara blaturilor"

"Sunt foarte multe meciuri aranjate de mafia pariurilor. Ce se intampla aici este un lucru rar. In fiecare luna suntem chemati la detectorul de miciuni sa spunem daca ne-am aparat corect sansele la meciurile pe care le-am jucat. Daca te prinde ca ai mintit, esti terminat. Eu ultima oara am fost la detector acum doua saptamani. Am avut ceva emotii, dar am trecut cu bine de acest hop" - Vasile Ghindaru, jucator in Singapore la Geylang United, pentru Adevarul.

Adrian Porumboiu a simtit ca este "lucrat" de jucatori

"Cred ca au existat si influente in ceea ce priveste evolutiile mai slabe ale unora dintre fotbalisti. De fapt, chiar sunt ferm convins de acest lucru, pentru ca dupa meciul cu Buzau s-au castigat multi bani prin Singapore pe infrangerea noastra cu 4-1. Jucatorii sunt teleghidati de ei, majoritatea agenti sarbi. Impresarii straini conduc o mafie a pariurilor! Farkas, Kuciak, Milisavljevic, Ljubinkovic, Genchev si Pavlovic, care au fost pe teren la acel meci, au acelasi impresar, care locuieste la Lausanne, la cativa pasi de locul in care se da ora exacta in fotbal. Impresarii nu sunt straini de aceste practici cu pariurile" - Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui (Sport.ro).

Dupa ce Gloria Buzau a castigat cu 4-1 partida cu FC Vaslui, in Singapore s-au inregistrat castiguri de aproximativa 23 de milioane de euro, conform gsp. Buzaul avea o cota de 10 pentru o victorie in fata galben-verzilor.

Echipele care au evoluat:

Gloria Buzau: Zimmermann - Cojocnean, Da Silva, Mera, Bonfim - Ad. Popa, Poparadu, Teusan (Ademar '56), Fl. Sandu (Cl. Ionescu '69) - Chitu, Mansour. Antrenor: Constantin Carstea.

FC Vaslui: Kuciak - Buhus, Zubar, Farkas, Hugo Luz - Ljubinkovic (Burdujan '46), Genchev, Pavlovic (Zmeu '46), Milisavijevic - Temwanjera, Wesley. Antrenor: Viorel Moldovan.