Fotbalul din Italia este din nou lovit de un scandal de amploare (la doar cinci ani distanta dupa "Calciopoli"), mai multe persoane (fosti si actuali jucatori) fiind arestate pentru implicarea in partide trucate, informeaza Gazzetta dello Sport. Printre cei retinuti se numara si fostul international italian Giussepe Signori (a facut cariera la Lazio, Sampdoria si Bologna).

Giussepe Signori Foto: forzaroma.info

Politia italiana a anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca a identificat o retea care se ocupa cu trucarea partidelor din Serie B si Lega Pro. Autoritatile din Cremona, in colaborare cu politia din Roma, Torino, Ancona, Ascoli, Ravenna, Napoli, Rimini, Pescara, Bari si Como, au arestat, pana in acest moment, 16 persoane implicate in acest fenomen.

Printre cei retinuti se afla si fostul international italian Giussepe Signori, acesta fiind arestat la domiciliu. Alte 28 de persoane se afla in atentia autoritatilor, acestia fiind banuiti de implicare in mafia pariurilor.

Autoritatile i-au mai arestat pe Stefano Bettarini (a evoluat la Cagliari, Fiorentina, Bologna, Sampdoria si Parma), Mauro Bresan (a jucat la AC Milan, Cagliari, Fiorentina si Genoa), Marco Paoloni (Benevento), Vittorio Micolucci (Ascoli), Vincenzo Sommese (Ascoli), Antonio (fost capitan al lu Bari), Bellavista si Gianfranco Parlato, precum si fosti jucatori si actuali colaboratori ai echipelor din Serie B si Lega Pro.

Conform Corriere dello Sport, in cele doua divizii de fotbal ale Italiei se pusesera bazele unei adevarate "caracatite", din aceasta "organizatie criminala" facand parte fosti si actuali jucatori, manageri si agentii de pariuri. Scopul era unul singur: trucarea partidelor de fotbal in scopul castigurilor financiare.

Pana in acest moment, autoritatile italiene nu au facut vreo referire la Serie A, nestiindu-se daca pe o lista mai larga s-ar putea afla si personaje implicate in prima liga de fotbal a Italiei.