​Conform tragerii la sorti de la Nyon, Steaua o va intalni pe Manchester City in play-off-ul Ligii Campionilor. Echipa lui Pep Guardiola era cel mai dificil adversar pe care ros-albastrii il puteau intalni in drumul lor spre grupele Champions League. Meciul tur se va juca la Bucuresti pe 16/17 august, iar returul pe 23/24 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Champions League: Steaua vs Manchester City in play-off-ul competitiei

Manchester City:

Echipa-tip: Hart - Sagna, Kompany, Mangala, Clichy - Fernandinho, Gundogan - Navas, De Bruyne, Nolito - Aguero

Stadion: City of Manchester (47.826 locuri)

Antrenor: Pep Guardiola (45 de ani)

Valoarea lotului: 561,50 milioane de euro, conform Transfemarkt

Media de varsta: 27,7 ani

Palmares: 4 titluri de campioana, 5 Cupe, 4 Cupe ale Ligii, 4 Supercupe, o Cupa a Cupelor.

Cel mai bine cotati jucatori: Kevin de Bruyne si Sergio Agüero (60 de milioane de euro).

Au facut transferuri in aceasta vara de 127 de milioane de euro, cea mai scumpa mutare fiind Leroy Sane (50 de milioane de euro), venit de la Schalke. Alte transferuri importante realizate in aceasta vara au fost germanul İlkay Gündoğan (27 de milioane de euro), venit de la Borussia Dortmund, spaniolul Nolito (18 milioane de euro), venit de la Celta de Vigo, brazilianul Gabriel Jesus (32 de milioane de euro), venit de la Palmeiras.

Au vandut jucatori in aceasta vara de 16 milioane de euro: cel mai scump a fost Edin Dzeko, 11 milioane de euro, vandut la AS Roma.

In sezonul trecut au fost eliminati din semifinalele Champions League de Real Madrid, dupa 0-0 acasa si 0-1 in deplasare.

Pana la meciul cu echipa lui Reghecampf, Manchester City va disputa un singur joc oficial, impotriva lui Sunderland, in prima etapa din Premier League.

Ce spune Manchester City despre dubla cu Steaua:

"Stadionul echipei nationale a Romaniei, Arena Nationala, este locul unde Steaua isi desfasoara meciurile de pe teren propriu. Antrenorul echipei este Laurentiu Reghecampf, in varsta de 40 de ani"- site-ul oficial al "Cetatenilor".

Jucatorii de care se teme Manchester City:

"Mijlocasul Nicolae Stanciu a inscris toate golurile care au adus-o pe Steaua in aceasta faza a competitiei. In varsta de 23 de ani, Stanciu este un jucator important si pentru echipa nationala.

Algerianul Jugurtha Hamroun are un rol foarte important pentru defensiva (din postul de mijlocas), fiind cel care castiga multe dueluri si cel care terenul pentru Adi Popa si Stanciu, jucatori atat de periculosi pentru echipele adverse" - site-ul oficial al lui City.