Simona Halep s-a calificat in sferturile turneului WTA de la Shenzhen (China), dupa ce a trecut, fara emotii, de Natalia Vikhlyantseva, 17 ani - din Rusia, locul 584 mondial, beneficiara a unui wild-card. A fost 6-2, 6-2 pentru favorita numarul unu a intrecerii, dupa un meci care a durat o ora si doua minute. Competitia este dotata cu premii in valoare de 500.000 de dolari.

Simona Halep la ShenzenFoto: wtatennis.com

Statistica partidei:

Asi: 3-2

Duble greseli: 2-5

Puncte castigate cu primul serviciu: 68%-65%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 56%-25%

Puncte de break salvate: 5/6(83%) - 5/10 (50%).

  • Simona Halep si-a asigurat, in urma acestei victorii, 60 de puncte WTA si un cec in valoare de 8.934 de dolari.
  • Pentru un loc in semifinalele turneului, Simona Halep se va duela cu Aleksandra Krunic (Serbia - locul 84).

Desfasurarea meciului Simona Halep - Natalia Vikhlyantseva:

Setul I

Meciul a inceput cu jucatoarea din Rusia la serviciu - Natalia a condus cu 40-15, dar Simona a revenit si a castigat contra serviciului. Simona a comis doua erori nefortate cu forehand-ul, iar la urmatoarea minge sportiva din Rusia a trimis superb cu backhand-ul. De la 0-40, Halep isi pune in aplicare loviturile castigatoare, iar scorul devine 40-40. Simona mai salveaza doua mingi de break si se impune pana la urma in acest game: 2-0 in favoarea ei.

Simona reuseste un passing-shot de toata frumusetea, dupa un schimb in care a ramas doar datorita deplasarii incredibile. Halep se impune inca o data impotriva serviciului: forehand-ul in cross a fost devastator, in timp ce backhand-ul a functionat perfect: 3-0 pentru Simona.

Simona o plimba pe adversara pe tot terenul, iar loviturile ei sunt de multe ori la limita (cauta cu insistenta liniile). Tabela se modifica inca o data in favoarea sportivei noastre: 4-0.

Vikhlyantseva reuseste sa castige primul game: a fost mult mai agresiva si nu a lasat-o pe Simona sa detina initiativa (4-1). Simona comite prima dubla greseala, iar jocul de pe serviciul ei a fost ceva mai echilibrat: l-a castigat la 30. Vikhlyantseva conduce cu 40-0, insa castiga tot cu emotii pe propriul serviciu (la 30). Tabela arata 5-2 pentru Halep. Simona a inchis setul la serviciu, dupa un game in care Natalia a fost atacata din toate pozitiile (6-2 pentru Halep, dupa o jumatate de ora).

Setul II

Setul doi, la fel ca si primul, a inceput cu Natalia la serviciu. Simona a continuat sa fie agresiva, a avut o minge de break, insa Natalia a salvat-o cu o lovitura castigatoare. Jucatoarea din Rusia s-a agatat cu disperare de orice minge, a mai salvat o minge de break si a castigat pana la urma game-ul (1-0, conduce pentru prima data in acest meci). Simona a raspuns cu un game in care s-a impus la 15 (1-1). Forehand-ul produce puncte castigatoare pe banda rulanta, iar Halep se desprinde rapid la 40-0. Favorita numarul unu a intrecerii mai reuseste un break (2-1 in favoarea ei). Natalia are insa o tresarire de orgoliu si "ajutata" de Simona bifeaza rebreak-ul (Halep a comis si o dubla greseala). Simona nu o lasa insa pe adversara sa prinda prea multa incredere: castiga inca o data contra serviciului si conduce cu 3-2.

Natalia puncteaza la capitolul impresie artistica cu un contre-pied de toata frumusetea. Aceasta lovitura nu a ajutat-o insa prea mult, Simona castigand pe propriul serviciu (la 15 - a reusit doi asi): conduce cu 4-2.

Halep reuseste sa alerge incredibil de-a lungul unui schimb in care a fost doar in defensiva, iar la prima minge mai inalta venita din terenul advers a preluat initiativa si s-a impus datorita unui forehand in lung de linie (5-2 pentru Simona).

Simona nu a lasat nimic la voia intamplarii si a inchis setul la 2, la fel ca si pe primul. Halep bifeaza o victorie logica (cu un dublu 6-2) si se califica in turul trei fara nicio emotie.

In runda inaugurala a competiei, Simona Halep a invins-o in trei seturi pe Annika Beck.