Presedintele clubului de handbal feminin Oltchim, Ioan Gavrilescu a dezmintit printr-un comunicat de presa informatiile aparute in presa, precum ca oficialii valceni au acordat privilegii politicienilor romani pentru returul finalei Ligii Campionilor, ce se va desfasura la Sala Polivalenta din Bucuresti, in 15 mai.

Biletele pentru returul Ligii Campionilor la handbal feminin, dintre Oltchim si Viborg, s-au epuizat inainte de a fi puse in vanzare si la Bucuresti, in scurt timp aparand in presa informatii precum ca un numar semnificativ de tichete pentru finala vor ajunge la parlamentari si guvernanti.

Ioan Gavrilescu, presedintele Oltchimului, a emis un comunicat de presa prin care dezminte informatiile aparute in presa.

Comunicat de presa CS Oltchim:

"Clubul sportiv Oltchim respinge acuzatiile privind acordarea unor privilegii pentru politicieni romani la finala Ligii Campionilor la Handbal Feminin

Clubul Sportiv Oltchim si SC Oltchim SA considera denigratoare afirmatiile publicate de Gazeta Sporturilor in articolul “Culmea tupeului: parlamentarii si guvernantii au cerut 400 de bilete la finala Oltchimului. Nu vreti sa vina ele la voi?” din data 30.04.2010. Deoarece ziarul a refuzat sa dezminta imediat aceste afirmatii, ne vedem nevoiti sa precizam prin acest comunicat ca nu avem niciun amestec in redactarea acestui articol si niciun reprezentant al Clubului sau al companiei Oltchim SA nu a facut afirmatii privind acordarea unor privilegii politicienilor romani si suntem dezamagiti ca autorul articolului respectiv sustine ca se bazeaza pe asa-zise surse din cadrul clubului. Clubul Sportiv Oltchim isi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pe ziaristul care a semnat articolul si publicatia care a difuzat afirmatiile respective.

Pe adresa clubului (fax, telefon, e-mail sau direct) s-au primit numeroase solicitari de bilete la Sala Polivalenta pentru meciul retur al finalei Ligii Campionilor din 15 mai 2010, insa niciuna din acestea nu au fost din partea unor parlamentari sau oameni politici. Numarul de solicitari este foarte mare, depasind cu mult capacitatea salii, si este imposibil sa satisfacem toate cererile. Dintr-o evidenta pe care o avem, numarul de solicitari depaseste 30.000 bilete, fata de capacitatea salii de 4.700 locuri.

Ne exprimam inca odata scuzele pe aceasta cale in fata suporterilor echipei, precum si a tuturor romanilor interesati de acest eveniment unic din sportul romanesc, pentru inconvenientul creat de capacitatea limitata a Salii Polivalente din Bucuresti.

Constatam insa cu regret ca presa din Romania se confrunta pentru prima data cu un eveniment sportiv de un asemenea nivel si nu este familiarizata cu problemele inerente determinate de manifestari sportive de o asemenea amploare. Suntem dezamagiti de faptul ca anumite publicatii din Romania folosesc un eveniment sportiv, care ar trebui sa fie o sarbatoare nationala a sportului romanesc, ca forma de manipulare pentru interese politice obscure.

Consideram ca relatarile despre acest eveniment trebuie sa se axeze pe performanta sportivilor romani, care au demonstrat ca prin efort si daruire se poate ajunge in topul european. Totodata, ne exprimam mahnirea ca jurnalistii nu au mediatizat adevarata problema cu care se confrunta activitatea sportiva in Romania: lipsa unei sali mai mari de sport care sa poata gazdui desfasurarea unor evenimente de o asemenea anvergura.

Clubul ar fi bucuros daca pe 15 mai la meciul retur din finala Ligii Campionilor cu Viborg HK in sala vor fi prezenti parlamentari sau alti oameni politici. Poate ca in felul acesta s-ar vedea roadele investitiei intr-o echipa ca Oltchim si performantele acesteia in ultimii ani, iar autoritatile statului vor fi motivate sa sustina atat sportul in general, cat si constructia unei sali de sport mai mari.

Multumim pe aceasta cale acelor publicatii si posturi de radio si TV din Romania care au relatat cu obiectivitate evenimentele din jurul meciului retur al finalei Ligii Campionilor de la Bucuresti si care au scos in evidenta unicitatea si importanta reala a acestuia pentru sportul romanesc, intelegand in acelasi timp si dificultatile generate de organizarea unei asemenea manifestari.

Mentionam ca in acest moment avem nevoie de calm si de liniste in jurul echipei, care sa permita fetelor sa se concentreze si sa evolueze la capacitatea maxima, deoarece ar fi o mandrie pentru intrega tara ca trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin sa ajunga in Romania.

Presedinte CS Oltchim, Ioan Gavrilescu"