Simona Halep a avut nevoie de 2 ore si 20 de minute sa treaca de Angelique Kerber in semifinala de la Autostralian Open, iar setul decisiv a testat puternic nervii ambelor jucatoare. Halep a avut cateva momente in care a vociferat pe teren sau a strigat spre loja sa unde se afla si antrenorul Darren Cahill. La randul sau, antrenorul australian i-a facut mai multe semne Simonei, indemnand-o sa se concentreze si sa strige mai putin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat pentru prima data in finala Australian Open, a treia oara la un grand slam, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germana Angelique Kerber, locul 16 WTA si cap de serie numarul 21. Halep a salavat doua mingi de meci, inainte a de fructifica a patra minge de finala.

In ultimul act, Halep isi va pune pe masa locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a invins-o in semifinala, cu 6-3, 7-6 (2), pe belgianca Elise Mertens, locul 37 WTA. Invingatoarea va fi pe prima pozitie a ierarhiei, in clasamentul WTA ce va fi publicat luni.