Simona Halep a declarat, sambata, dupa ce a ajuns in finala China Open, ca, probabil, serviciul a ajutat-o cel mai mult sa o invinga pe letona Jelena Ostapenko, informeaza News.ro.

Simona Halep, noul lider mondialFoto: wtatennis.com

"Nu m-am gandit prea mult ca sunt in aceeasi pozitie. La French Open, am avut set si 30-0, asa ca aici a fost un pic diferit. Nu am fost ingrijorata, am incercat doar sa stau concentrata, sa nu dau inapoi, sa nu ma indepartez de linia de fund. Am incercat sa blochez toate mingile si sa le lovesc. Serviciul a fost poate cel mai bun lucru astazi, pe durata intregului meci. Cred ca psihic am fost altfel si de aceea am putut castiga meciul", a declarat ea.

Simona Halep va evolua, duminica, in finala China Open cu invingatoarea dintre jucatoarea franceza Caroline Garcia, locul 15 WTA, si sportiva ceha Petra Kvitova, locul 18 WTA si cap de serie numarul 12.

"Maine dimineata, inaintea antrenamentului, asa cum am facut aici in fiecare zi, voi vorbi cu echipa mea despre tactica si despre cum trebuie sa joc. Le cunosc pe amandoua, stiu ca sunt adversare puternice. Lovesc puternic mingea si stau aproape de linii. Trebuie sa ma gandesc la meciurile disputate cu Sharapova si Ostapenko, pentru ca joaca similar", a spus Halep.

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat in 1975.

Citeste si:

VIDEO WTA Beijing: Simona Halep vs Jelena Ostapenko 6-2, 6-4/Calificare entuziasmanta in finala competitiei - Halep va fi noul numar 1 WTA

Simona Halep, elogiata de presa internationala dupa ce a devenit noul lider mondial: "Ascensiunea ei intrerupe suprematia Garbinei Muguruza"

Ilie Nastase, dupa ce Halep a devenit numarul 1 WTA: "Problema e ca de acum toate vor sa o invinga pe ea"

Virginia Ruzici: "Nu credeam sa mai traiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinara"