Rusoaica Maria Sharapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, considera ca este extraordinar faptul ca a reusit sa revina la un turneu de Grand Slam si sa o invinga pe Simona Halep, locul 2 mondial, in primul tur la US Open, informeaza wtatennis.com, citat de News.ro.

Maria Sharapova, la US OpenFoto: usopen.org

"Uneori te intrebi pentru ce faci atatea eforturi, iar emotiile si seri ca acestea justifica totul. Am fost foarte nerabdatoare, abia asteptam sa joc. Din secunda in care am aflat ca voi juca impotriva Simonei - imi faceam unghiile in acel moment - mi-am luat telefonul si m-am uitat pe YouTube la meciurile noastre. M-am simtit foarte bine in joc, mi-am stiut planul. Dar una este sa stii ce ai de facut si alta sa faci lucrurile. Nu am fost prea mult pe teren in ultimele saptamani. Faptul ca am reusit sa revin, sa joc astfel, sa inving numarul 2 mondial in primul tur la US Open este extraordinar. Tenisul este un sport individual, dar de cand am revenit, ma simt ca intr-o echipa. Nu castig doar pentru mine, ci si pentru oamenii din jurul meu si este extraordinar. In spatele cristalelor Swarovski (de pe rochia sa), exista o fata care are curaj si multa dorinta si nu pleaca nicaieri", a spus Sharapova dupa meci.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, marti, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria Sharapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in mansa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

In turul secund al competitiei, Sharapova o va intalni pe Timea Babos (Ungaria, locul 59 WTA), care a trecut de elvețianca Viktorija Golubovic (104 WTA), scor 7-5, 5-7, 7-5.

Maria Sharapova, in lacrimi la finalul partidei cu Simona Halep: