Arthur Ashe - US OpenFoto: usopen.org

Stan Wawrinka, Novak Djokovic, Kei Nishikori, Milos Raonic, Serena Williams si Victoria Azarenka sunt cele mai importante nume care nu vor participa la editia din 2017 a US Open-ului. Avem insa spectacolul garantat de "lupii tineri" Rafael Nadal si Roger Federer, cei care in acest an ne-au readus in prim-plan, dupa sezoane de seceta, celebrul "FEDAL". In lipsa Serenei Williams, mai multe jucatoare isi doresc coroana "abandonata" temporar de viitoarea mamica: Karolina Pliskova, Simona Halep, Garbine Muguzura sau Elina Svitolina (in total, opt jucatoare pot ajunge pe cea mai inalta pozitie modiala).

Update (3): Cu cine vor juca sportivii din Romania in primul tur - Duel de foc pentru Simona Halep

Update (2): Andy Murray s-a retras de la US Open

Update: Simona Halep o intalneste pe Maria Sharapova in primul tur

Despre US Open, pe scurt

  • Va fi editia cu numarul 137 a competitiei americane.
  • Se va disputa intre 28 august si 10 septembrie 2017.
  • La start se vor gasi 128 de jucatori pe tabloul de simplu, 64 de perechi la dublu si 32 la dublu mixt.
  • Premii totale: In valoare de 50,4 milioane de dolari. US Open va fi primul turneu care va depasi bariera celor 50 de milioane de dolari, cresterea fata de 2016 fiind de 9%. Marii castigatori de la simplu feminin si masculin vor primi cate 3,7 milioane de dolari (3,2 milioane de euro), in timp ce finalistii vor fi recompensati cu cate 1,825 milioane de dolari (1,57 milioane de euro).
  • Oras: New York, USA.
  • Locatie: "USTA Billie Jean King National Tennis Center".

Castigatorii de anul trecut

Simplu masculin: Stanislas Wawrinka

Simplu feminin: Angelique Kerber

Dublu masculin: Bruno Soares/Jamie Murray

Dublu feminin: Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova

Dublu mixt: Laura Siegemund/Mate Pavic.

Simona Halep, evolutie oscilanta in ultima perioada - Greu de dat un pronostic

Dupa finala pierduta la Cincinnati, Simona Halep a ratat sansa de a fi cap de serie numarul unu la US Open. Eliminata in sferturi la editia din 2016 a competitiei americane de Serena Williams (mai multe detalii aici), Halep are de aparat 430 de puncte. Cu evolutii oscilante in ultima perioada (meciuri bune, dar si infrangeri categorice precum cele cu Elina Svitolina si Garbine Muguruza), Simona ar putea in egala masura sa faca turneul carierei sau sa paraseasca intrecerea inca din runda inagurala. Cea mai buna performanta de la "Flushing Meadows" ramane semifinala din 2015.

Karolina Pliskova (liderul mondial), Garbine Muguruza, Elina Svitolina si Johanna Konta sunt cateva din jucatoarele care au sanse importante sa ridice trofeul de la US Open (forta fizica si agresivitate pe cea mai rapida suprafata din circuit). Castigatoare in 2016, Angelique Kerber traverseaza o perioada slaba, cu evolutii neconvingatoare si cu neincredere in propriile forte. De luat in seama sunt si jucatoare precum Venus Williams, Jelena Ostapenko, Petra Kvitova sau Coco Vandeweghe.

US Open: Opt jucatoare, printre care si Simona Halep, se vor lupta pe durata ultimului Grand Slam al anului pentru locul intai in lume

Sportivi din Romania acceptati direct pe tabloul principal

Pe langa Simona Halep (2 WTA si o obisnuita deja a fazelor superioare din competitii), Romania va mai avea direct pe tabloul feminin de simplu inca patru jucatoare: Sorana Cirstea (53 WTA), Monica Niculescu (56 WTA), Irina Camelia Begu (58 WTA) si Ana Bogdan (127 WTA).

La masculin, singurul reprezentant este Marius Copil (83 ATP).

Fara finalistii din 2016 de pe tabloul masculin de simplu la editia din acest an

Pe tabloul masculin, absentele sunt importante. Din cauza accidentarilor, Stan Wawrinka si Novak Djokovic (ultimii finalisti) au declarat forfait, lista fiind completata de Kei Nishikori si Milos Raonic.

In 2017, doi jucatori au castigat turneele de Grand Slam: Roger Federer (Australian Open si Wimbledon) si Rafael Nadal (Roland Garros, plus finala la Australian Open). Cei doi sunt favoriti sa ajunga in fazele superioare: ibericul va fi cap de serie numarul unu, iar elvetianul favorit trei.

Pe langa "lupii" tineri Alexander Zverev si Dominic Thiem, un rol important l-ar putea avea la aceasta editie de la US Open jucatorii cu servicii puternice precum Marin Cilic (castigator in 2014) si Nick Kyrgios. Nu trebuie uitat Grigor Dimitrov: a castigat Masters-ul de la Cincinnati.

Invins in optimi la editia de anul trecut (de Lucas Pouille), Nadal are de aparat 180 de puncte, in timp ce Roger Federer va fi pe plus (nu a participat in 2016). In functie de jocul rezultatelor, am putea avea la finalul US Open-ului o noua schimbare de lider mondial: Federer sta la panda.

Clasamentul ATP: Rafael Nadal, noul lider al ierarhiei mondiale

US Open = The United States Open Tennis Championships. Este al patrulea turneu de Grand Slam al anului, desfasurandu-se in fiecare an la sfarsitul lunii august (se intinde pe durata a doua saptamani). Are probe de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin si mixt. Competitia este detinuta si organizata de USTA (n.r. United States Tennis Association).

US Open, istorie bogata - Prima editie a avut loc in 1881

Prima editie a avut loc in august 1881, pe iarba, la "Newport Casino", si a fost castigata de Richard Sears. De fapt, Sears a ramas in istoria competitiei cu cele sapte turnee castigate consecutiv. Turneul se disputa in complexul de la "Flushing Meadows" incepand din anul 1978.

Imagine de arhiva de la US Open

Sursa foto: tennisworldusa.org

Suprafata de joc

US Open beneficiaza de cea mai rapida suprafata de joc dintre toate turneele de Grand Slam. Daca intre 1881 si 1974 s-a jucat pe iarba, iar intre 1975 si 1977 pe zgura, incepand din 1978 s-a trecut la hard. La New York se joaca pe "Decoturf", cea mai rapida suprafata - este de nivelul 5 in clasamentul vitezei de joc (n.r. cimentul american). Aceasta suprafata de joc ii avantajeaza pe jucatorii cu un serviciu foarte bun (in forta) si care au lovituri puternice.

Cum se pune Decoturf-ul

Arenele de la US Open

Arthur Ashe

Cea mai mare este "Arthur Ashe", cu o capacitate de 23.711 locuri (conform site-ului oficial al competitiei). Numele vine de la Arthur Ashe, fost sportiv care a castigat competitia in anul 1968. Stadionul a fost inaugurat in anul 1997. Din 2016, arena beneficiaza de un acoperis retractabil. In total, se va juca tenis pe un total de 15 arene.

"Louis Armstrong Stadium" nu va gazdui meciuri in 2017

A doua arena ca importanta a complexului - "Louis Armstrong Stadium" - nu va gazdui partide la editia din 2017. Organizatorii au daramat stadionul, iar in 2018 noua arena va face parte din schema US Open (va avea 14.000 de locuri si acoperit retractabil). Vechea constructie avea 10.103 locuri si fusese inaugurata in 1978.

Arena provizorie de 8000 de locuri

Pentru a nu avea probleme cu programarea meciurilor, organizatorii s-au pregatit cu o arena temporara (doar pentru aceasta editie), de aproximativ 8000 de locuri. Stadionul trebuie sa tina locul ramas liber dupa demolarea "Louis Armstrong Stadium".

Grandstand Arena

Noul Grandstand a fost inaugurat in 2016 si va gazdui si la aceasta editie partide importante de la US Open. Are o capacitate de 8.125 de locuri. Se afla in parte de sud-vest a complexului de la "Flushing Meadows".

La US Open se joaca tie-break in setul decisiv

Spre deosebire de toate celelalte turnee de Grand Slam, la US Open se joaca tie-break in setul decisiv. Aceasta masura ii "dezavantajeaza" pe spectatori (meciul ar putea sa se incheie ceva mai repede), dar ii avantajeaza pe jucatori (si asa obositi ca au ajuns in setul cinci).

Ilie Nastase, singurul roman care a ridicat trofeul de la US Open

Cel mai important rezultat al romanilor la US Open a fost consemnat in anul 1972. Atunci, Ilie Nastase (favorit numarul patru) a reusit sa ridice trofeul dupa ce l-a invins in finala pe Arthur Ashe - favorit sase, cel care da numele celei mai importante arene de la US Open. A fost 3-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-3 pentru Ilie.

"Nastase a reusit o revenire senzationala", se precizeaza pe site-ul oficial al competitiei. Finala a avut parte de o asistenta record (n.r. pana la acea editie): 14.696 de spectatori. Nastase a primit un cec in valoare de 25.000 de dolari. In 1972, turneul american a avut premii totale in valoare de 117.000 de dolari. In 2017, US Open-ul va avea premii in valoare de 50,4 milioane de dolari.

Ilie Nastase, cu trofeul de la US Open

Premii si puncte

US Open a "rupt" bariera celor 50 de milione de dolari pentru premii. Competitia americana a marit cu 9% fondul de premiere fata de 2016. Castigatorii de pe tablourile de simplu de la feminin si masculin vor incasa 3,7 milioane de dolari. Finalistii se vor multumi "doar" cu 1,825 milioane de dolari.

Banii din premii

Turul I: $50.000

Turul II: $86.000

Turul III: $144.000

Optimi: $253.625

Sferturi: $470.000

Semifinale: $920.000

Finalist/ Finalista: $1.825.000

Castigator/ castigatoare: $3.700.000

Puncte

Turul I: 10/10 (feminin/masculin)

Turul II: 70/45

Turul III: 130/90

Optimi: 240/180

Sferturi: 430/360

Semifinale: 780/720

Finalist: 1300/1200

Castigator: 2000/2000.

Absente notabile

Editia din 2017 a US Open-ului este una cu multe absente notabile, atat pe tabloul masculin, cat si pe cel feminin.

Cele mai importante vor fi insa la masculin, acolo unde Stanislas Wawrinka (castigatorul de anul trecut), Novak Djokovic, Kei Nishikori si Milos Raonic nu vor participa la competitia de la New York. Elvetianul are are o accidentare la genunchi, sarbul la cot, iar niponul la incheietura.

La feminin, nu o vom vedea pe Serena Williams (este gravita) si pe Timea Bacsinszky (probleme la coapsa stanga si la incheietura).

Masculin:

Novak Djokovic - inlocuit de Henri Laaksonen pe tabloul principal

Milos Raonic - inlocuit de un "lucky loser"

Federico Delbonis - inlocuit de Alessandro Giannessi

Dan Evans - inlocuit de Ernests Gulbis

Kei Nishikori - inlocuit de Thiago Monteiro

Yoshihito Nishioka - inlocuit de Tennys Sandgren

Stan Wawrinka - inlocuit de Florian Mayer.

Feminin:

Serena Williams - inlocuita de Richèl Hogenkamp

Samantha Stosur - inlocuita de Annika Beck

Laura Siegemund - inlocuita de Aliaksandra Sasnovich

Yaroslava Shvedova - inlocuita de Alison Van Uytvanck

Bethanie Mattek-Sands - inlocuita de Ons Jabeur

Kristina Kucova - inlocuita de Viktorija Golubic

Anna-Lena Friedsam - inlocuita de Ana Bogdan

Sara Errani - inlocuita de Denisa Alertova

Timea Bacsinszky - inlocuita de Pauline Parmentier

Victoria Azarenka - inlocuita de Misa Eguchi.

Cu ce nu ai voie la US Open

Organizatorii au intocmit si o lista a lucrurilor cu care nu ai voie in complexul de la Flushing Meadows: rucsac, orice fel de pachet sigilat, sticle sau cutii, alcool, camere video sau dispozitive de inregistrare, computere sau laptopuri, arme, animale, steaguri, banere, orice material prin care s-ar putea face publicitate neautorizata, dispozitive laser, rachete de tenis, drone si betele de selfie.

Locurile unde poti manca la US Open

Ben & Jerry’s Ice Cream Shop, Curry Kitchen, Farm 2 Fork, Franks & Fries, Hill Country BBQ, Korilla BBQ, BLT Fish Shack, Neapolitan Express, Prime Burger, Angry Taco, Glatt Kosher, Grey Goose Bar, Jacob's Creek Wine Bar, Lavazza Café, Fuku.

Langa terenul 12: Franks & Fries, Crepes, Ben & Jerry's Ice Cream Shop, JoJu Modern Vietnamese Sandwiches.

South Plaza: Pat LaFrieda Meat Co, Dean & DeLuca.

Grandstand Food Village: Angry Taco, Franks & Fries, BLT Fish Shack, Oyster Bar 7, Hill Country Chicken, Ben & Jerry's Ice Cream Shop, Neapolitan Express, Prime Burger, Grey Goose Bar.

Sponsorii de la US Open

Televiziunea care asigura transmisia TV: ESPN.

*In Romania, competitia va putea fi urmarita in direct pe Eurosport si Eurosport Player. De altfel, Eurosport-ul ramane partenerul exclusiv al competitiei pentru Europa - asigura transmisia in peste 50 de tari.

WOWOW difuzeaza imagini de la US Open in Japonia, iar alti parteneri ai Grand Slam-ului mai sunt: beIN Sports in Orientul Mijlociu, ESPN International in Mexic, America Centrala, Caraibe si America de Sud, TSN si RDS in Canada, SuperSport in Africa, Fox Sports in Asia si Star India in India.

Wilson, mingea oficiala de la US Open de aproape patru decenii

Trofeele de la US Open

US Open, cele mai importante momente din istoria competitiei americane

1968 - "US National Championships" devine US Open, competitie unde pot juca atat amatorii, cat si profesionistii

1973 - Este primul an in care premiile de la masculin si feminin au fost egale.

1975 - Apar sesiunile de seara, se trece de la iarba la zgura in ceea ce priveste suprafata de joc.

1977 - A fost ultimul turneu disputat la "West Side Tennis Club", in Forest Hill, New York.

1978 - Competitia se muta la USTA National Tennis Center de la Flushing Meadows. De asemenea, suprafata de joc se schimba inca o data: de la zgura la hard (ciment).

1997 - Are loc inaugurarea arenei "Arthur Ashe", in timp ce stadionul "Louis Armstrong Stadium" a fost renovat.

2001 - A fost prima finala feminina disputata in "prime-time".

2003 - USTA National Tennis Center sarbatoreste 25 de ani cu inaugurarea "US Open Court of Champions si cu "Grandstand Stadium".

2005 - Culoarea suprafetei de joc este shimbata, se trece la albastru.

2006 - USTA redenumeste "National Tennis Center" in "USTA Billie Jean King National Tennis Center", in onoarea fostei legende a tenisului american.

2007 - US Open sarbatoreste 50 de ani de la victoria istorica a jucatoarei de culoare Althea Gibson, succes care a spart bariera culorii pielii in tenis.

2008 - Se aniverseaza 40 de ani de la aparitia erei "Open".

2010 - USTA lanseaza "US Open National Playoffs".

2011 - USTA introduce "Terenul 17" (cu o capacitate de 3000 de locuri) pe lista arenelor de unde sunt transmise partide in direct.

2014 - A inceput constructia acoperisului arenei "Arthur Ashe". Din 2016, pe acest stadion va exista un acoperis retractabil. De asemenea, arena "Louis Armstrong" va avea 18.000 de locuri, fata de 10.000 cat are acum.

2016 - Este prima editie la care arena "Arthur Ashe" dispune de acoperis retractabil.

2017 - Ne se vor juca meciuri pe "Louis Armstrong" - a doua arena ca importanta de la US Open. Stadionul a fost daramat si va fi construita o alta arena, de 14.000 de locuri. Va fi data in folosinta in 2018.

Cum va arata complexul de la US Open in 2018

Jucatorii cu cele mai multe titluri la US Open

Trei jucatori au castigat de cele mai multe ori competitia americana. Acest lucru se intampla insa inainte de "Era Open". Acestia sunt Richard Sears, Bill Larned si Bill Tilden (toti cu cate sapte).

Bill Tilden

Sursa foto: alchetron.com

Imagini de arhiva cu Bill Tilden

Daca trecem la "Era Open", recordul este detinut de Jimmy Connors (1974, 1976, 1978, 1982, 1983), Pete Sampras (1990, 1993, 1995, 1996, 2002) si Roger Federer (2004, 2005, 2006, 2007, 2008).

Jucatoarele cu cele mai multe titluri

Molla Bjurstedt Mallory este jucatoarea cu cele mai multe trofee castigate la US Open: opt. Acest lucru se intampla intre 1915 (primul succes) si 1926 (ultima victorie).

In "Era Open", Chris Evert si Serena Williams sunt pe prima pozitie - ambele s-au impus la Flushing Meadows de cate sase ori. Evert in 1975, 1976, 1977, 1978, 1980 si 1982, iar Serena Williams in 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 si 2014.

Jucatorii cu cele mai multe titluri consecutive: Richard Sears: 7 (1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887). Daca trecem in "Era Open", recordul este detinut de Roger Federer (2004, 2005, 2006, 2007, 2008).

Jucatorii cu cele mai multe titluri la dublu: Bob si Mike Bryan: 5 (2005, 2008, 2010, 2012, 2014).

Jucatoarea cu cele mai multe titluri la dublu: Martina Navratilova: 9 (1977, 1978, 1980, 1983, 1984, 1986, 1987, 1989, 1990).

Cel mai tanar castigator: Pete Sampras (19 ani si o luna).

Cea mai tanara castigatoare: Tracy Austin (16 ani si 8 luni).

Cel mai batran castigator: William Larned (38 de ani si 8 luni).

Cea mai batrana castigatoare: Molla Bjurstedt Mallory (42 de ani si 5 luni).

Australia a dat cei mai multi campioni de-a lungul turneului de la US Open: 11 jucatori au reusit sa ridice trofeul de 18 ori. Urmeaza Marea Britanie (3 invingatori, 5 titluri cucerite) si Elvetia (un castigator - Roger Federer: 5 titluri cucerite). Romania (un titlu - Ilie Nastase) este la egalitate din acest punct de vedere cu Germania (Boris Becker), Croatia (Marin Cilic), Mexic (Rafael Osuna) si Rusia (Marat Safin).

Lista tuturor castigatoarelor de la US Open:

2016 - Angelique Kerber

2015 - Flavia Pennetta

2014 - Serena Williams

2013 - Serena Williams

2012 - Serena Williams

2011 - Samantha Stosur

2010 - Kim Clijsters

2009 - Kim Clijsters

2008 - Serena Williams

2007 - Justine Henin

2006 - Maria Sharapova

2005 - Kim Clijsters

2004 - Svetlana Kuznetsova

2003 - Justine Henin-Hardenne

2002 - Serena Williams

2001 - Venus Williams

2000 - Venus Williams

1999 - Serena Williams

1998 - Lindsay Davenport

1997 - Martina Hingis

1996 - Steffi Graf

1995 - Steffi Graf

1994 - Arantxa Sanchez-Vicario

1993 - Steffi Graf

1992 - Monica Seles

1991 - Monica Seles

1990 - Gabriela Sabatini

1989 - Steffi Graf

1988 - Steffi Graf

1987 - Martina Navratilova

1986 - Martina Navratilova

1985 - Hana Mandlikova

1984 - Martina Navratilova

1983 - Martina Navratilova

1982 - Chris Evert Lloyd

1981 - Tracy Austin

1980 - Chris Evert Lloyd

1979 - Tracy Austin

1978 - Christine Marie Evert

1977 - Christine Marie Evert

1976 - Christine Marie Evert

1975 - Christine Marie Evert

1974 - Billie Jean King

1973 - Margaret Smith Court

1972 - Billie Jean King

1971 - Billie Jean King

1970 - Margaret Smith Court

1969 - Margaret Smith Court

1968 - Virginia Wade

1967 - Billie Jean Moffitt King

1966 - Maria Bueno

1965 - Margaret Smith

1964 - Maria Bueno

1963 - Maria Bueno

1962 - Margaret Smith

1961 - Darlene R. Hard

1960 - Darlene R. Hard

1959 - Maria Bueno

1958 - Althea Gibson

1957 - Althea Gibson

1956 - Shirley J. Fry

1955 - Doris Hart

1954 - Doris Hart

1953 - Maureen Connolly

1952 - Maureen Connolly

1951 - Maureen Connolly

1950 - Margaret Osborne duPont

1949 - Margaret Osborne duPont

1948 - Margaret Osborne duPont

1947 - A. Louise Brough

1946 - Pauline Betz

1945 - Sarah Palfrey Cooke

1944 - Pauline Betz

1943 - Pauline Betz

1942 - Pauline Betz

1941 - Sarah Palfrey Cooke

1940 - Alice Marble

1939 - Alice Marble

1938 - Alice Marble

1937 - Anita Lizana

1936 - Alice Marble

1935 - Helen H. Jacobs

1934 - Helen H. Jacobs

1933 - Helen H. Jacobs

1932 - Helen H. Jacobs

1931 - Helen Wills Moody

1930 - Betty Nuthall

1929 - Helen Wills

1928 - Helen Wills

1927 - Helen Wills

1926 - Molla B. Mallory

1925 - Helen Wills

1924 - Helen Wills

1923 - Helen Wills

1922 - Molla B. Mallory

1921 - Molla B. Mallory

1920 - Molla B. Mallory

1919 - Hazel Hotchkiss Wightman

1918 - Molla Bjurstedt

1917 - Molla Bjurstedt

1916 - Molla Bjurstedt

1915 - Molla Bjurstedt

1914 - Mary Browne

1913 - Mary Browne

1912 - Mary Browne

1911 - Hazel Hotchkiss

1910 - Hazel Hotchkiss

1909 - Hazel Hotchkiss

1908 - Maud Barger-Wallach

1907 - Evelyn Sears

1906 - Helen Homans

1905 - Elisabeth Moore

1904 - May Sutton

1903 - Elisabeth Moore

1902 - Marion Jones

1901 - Elisabeth Moore

1900 - Myrtle McAteer

1899 - Marion Jones

1898 - Juliette Atkinson

1897 - Juliette Atkinson

1896 - Elisabeth Moore

1895 - Juliette Atkinson

1894 - Helen Hellwig

1893 - Aline Terry

1892 - Mabel Cahill

1891 - Mabel Cahill

1890 - Ellen C. Roosevelt

1889 - Bertha L. Townsend

1888 - Bertha L. Townsend

1887 - Ellen Hansell.

Lista tuturor castigatorilor de la US Open:

2016 - Stan Wawrinka

2015 - Novak Djokovic

2014 - Marin Cilic

2013 - Rafael Nadal

2012 - Andy Murray

2011 - Novak Djokovic

2010 - Rafael Nadal

2009 - Juan Martin Del Potro

2008 - Roger Federer

2007 - Roger Federer

2006 - Roger Federer

2005 - Roger Federer

2004 - Roger Federer

2003 - Andy Roddick

2002 - Pete Sampras

2001 - Lleyton Hewitt

2000 - Marat Safin

1999 - Andre Agassi

1998 - Patrick Rafter

1997 - Patrick Rafter

1996 - Pete Sampras

1995 - Pete Sampras

1994 - Andre Agassi

1993 - Pete Sampras

1992 - Stefan Edberg

1991 - Stefan Edberg

1990 - Pete Sampras

1989 - Boris Becker

1988 - Mats Wilander

1987 - Ivan Lendl

1986 - Ivan Lendl

1985 - Ivan Lendl

1984 - John McEnroe

1983 - Jimmy Connors

1982 - Jimmy Connors

1981 - John McEnroe

1980 - John McEnroe

1979 - John McEnroe

1978 - Jimmy Connors

1977 - Guillermo Vilas

1976 - Jimmy Connors

1975 - Manuel Orantes

1974 - Jimmy Connors

1973 - John Newcombe

1972 - Ilie Nastase

1971 - Stan Smith

1970 - Ken Rosewall

1969 - Rod Laver

1968 - Arthur Ashe

1967 - John Newcombe

1966 - Fred Stolle

1965 - Manuel Santana

1964 - Roy Emerson

1963 - Rafael Osuna

1962 - Rodney Laver

1961 - Roy Emerson

1960 - Neale Fraser

1959 - Neale Fraser

1958 - Ashley J. Cooper

1957 - Malcolm J. Anderson

1956 - Ken Rosewall

1955 - Tony Trabert

1954 - E. Victor Seixas, Jr.

1953 - Tony Trabert

1952 - Frank Sedgman

1951 - Frank Sedgman

1950 - Arthur Larsen

1949 - Richard A. Gonzales

1948 - Richard A. Gonzales

1947 - Jack Kramer

1946 - Jack Kramer

1945 - Sgt. Frank Parker

1944 - Sgt. Frank Parker

1943 - Lt. Joseph R. Hunt

1942 - Frederick R. Schroeder, Jr.

1941 - Robert Riggs

1940 - Donald McNeill

1939 - Robert Riggs

1938 - J. Donald Budge

1937 - J. Donald Budge

1936 - Fred Perry

1935 - Wilmer L. Allison

1934 - Fred Perry

1933 - Fred Perry

1932 - H. Ellsworth Vines

1931 - H. Ellsworth Vines

1930 - John H. Doeg

1929 - William T. Tilden

1928 - Henri Cochet

1927 - Rene Lacoste

1926 - Rene Lacoste

1925 - William T. Tilden

1924 - William T. Tilden

1923 - William T. Tilden

1922 - William T. Tilden

1921 - William T. Tilden

1920 - William T. Tilden

1919 - William M. Johnston

1918 - R. Lindley Murray

1917 - R. Lindley Murray

1916 - Richard N. Williams

1915 - William M. Johnston

1914 - Richard N. Williams

1913 - Maurice E. McLoughlin

1912 - Maurice E. McLoughlin

1911 - William A. Larned

1910 - William A Larned

1909 - William A Larned

1908 - William A. Larned

1907 - William A. Larned

1906 - William J. Clothier

1905 - Beals C. Wright

1904 - Holcombe Ward

1903 - Hugh L. Doherty

1902 - William A. Larned

1901 - William A. Larned

1900 - Malcolm D. Whitman

1899 - Malcolm D. Whitman

1898 - Malcolm D. Whitman

1897 - Robert D. Wrenn

1896 - Robert D. Wrenn

1895 - Fred H. Hovey

1894 - Robert D. Wrenn

1893 - Robert D. Wrenn

1892 - Oliver S. Campbell

1891 - Oliver S. Campbell

1890 - Oliver S. Campbell

1889 - Henry W. Slocum, Jr.

1888 - Henry W. Slocum, Jr.

1887 - Richard D. Sears

1886 - Richard D. Sears

1885 - Richard D. Sears

1884 - Richard D. Sears

1883 - Richard D. Sears

1882 - Richard D. Sears

1881 - Richard D. Sears.