Doar 59 de minute a stat Sorana Cirstea (64 WTA) pe teren pentru a se califica in turul doi de la Roland Garros, jucatoarea noastra cedand doar patru game-uri in meciul cu Shuai Peng (China - 36 WTA): scor 6-3, 6-1.

Sorana CirsteaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Desi pornea cu sansa a doua la calificarea in turul doi, Sorana a evoluat pe alocuri entuziasmant impotriva asiaticei. A servit bine (desi a facut si patru duble greseli), a fost agresiva la retur, a facut diferenta lovind mingea din urcare, iar forehand-ul a fost la inaltime. Shuai a incercat sa schimbe din mers tactica, a venit in unele momente si mai des la fileu, dar Cirstea a avut de fiecare data raspunsul pregatit.

Calificarea Soranei a venit firesc, dupa un meci in care jucatoarea noastra a aratat ca locul ei in clasamentul WTA ar putea fi mult mai sus de pozitia 64 ocupata in prezent...

  • In urmatorul meci de la competitia pariziana, Cirstea o va intalni pe Carla Suarez Navarro (Spania - 23 WTA, cap de serie 21) - iberica a invins-o pe Maria Sakkari (Grecia, 99 WTA).
  • Cirstea o conduce cu 4-1 pe Navarro, ultimul meci direct avand loc la Australian Open, editia din acest an: 7-6(1), 6-3.
  • Pentru parcursul de pana acum de la Paris, Sorana va primi 60.000 de euro si 70 de puncte in ierarhia WTA de simplu.
  • In urma acestui rezultat scorul in intalnirile directe dintre Sorana si Shuai a devenit 1-1.

Turul I, s-au disputat, pana acum, marti:

21-Carla Suarez Navarro - Maria Sakkari 6-4 6-2

5-Elina Svitolina - Yaroslava Shvedova 6-4 6-3

Tsvetana Pironkova - Mona Barthel 6-0 6-4

Taylor Townsend - Miyu Kato 6-4 6-0

Sorana Cirstea - Peng Shuai 6-3 6-1

Desfasurarea partidei Sorana Cirstea vs Shuai Peng:

Setul II

Debutul de set doi ii apartine tot Soranei: jucatoare noastra mentine acelasi ritm, loveste puternic si variat, punand-o pe Shuai in dificultate. In plus, chinezoaica comite si destule erori nefortate. Dupa ce a bifat un break in primul game al mansei, Cirstea a profitat de avantajul serviciului (2-0). La 3-1, Sorana isi mai trece in statistica un break: 4-1. Sorana si-a urmat cu strictete planul tactic, iar strategia a dat roade. Sheng a "rulat" in gol, desi a tot incercat sa revine in meci. Cirstea a jucat impecabil pe aproape toata durata meciului, iar setul al doilea i-a revenit cu 6-1.

Setul I

Dupa primele schimburi de acomodare, Sorana a fost nevoita sa salveze doua mingi de break in chiar primul game al partidei. Trecuta cu bine peste castigarea serviciului, Cirstea a fost jucatoarea care a dictat ritmul: a lovit mingea in urcare, a deschis bine terenul si nu i-a dat prea multe sanse adversarei. Dupa ce a reusit primul break al disputei, Sorana si-a castigat inca o data serviciul, scorul devenind 3-0.

Jocul a continuat in aceleasi coordonate, cu mentiunea ca Shuai a inceput sa vina si la fileu, din dorinta de a incerca sa schimbe ceva. Nu i-a iesit tactica, iar Sorana a mai pus un game in dreptul ei (4-0). Pe o usoara relaxare a Soranei (a venit si o dubla greseala), Peng a punctat si ea pe tabela, recuperand unul din cele doua break-uri (4-1). De la 4-2, fiecare jucatoare si-a castigat serviciul, iar setul intai i-a revenit meritat Soranei cu 6-3.

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la Roland Garros.

Roland Garros:

Aici poti vedea tabloul feminin de simplu.