Ziua cenusie a Simonei Halep ar putea fi caracterizata astfel: fara rautatea necesara loviturilor castigatoare (a avut 14 fata de cele 32 ale adversarei), cu un prim serviciu care a ramas in mare parte din meci la hotel si cu o mare neincredere pe forehand (lucru simtit si de antrenorul Darren Cahill). Katerina Siniakova (52 WTA) a produs marea surpriza a zilei de la Shenzhen, trimitand-o "acasa" prematur pe Simona (inca din turul doi): 6-3, 4-6, 7-5, dupa o disputa care a durat doua ore si 5 minute.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

A fost ultima partida disputata de Simona pana la startul Australian Open. Primul turneu de Grand Slam al anului se va disputa in perioada 16-29 ianuarie.

Statistica partidei Simona Halep vs Katerina Siniakova:

Asi: 3-4

Duble greseli:2-5

Lovituri castigatoare: 14-32

Erori nefortate: 21-38

Puncte castigate cu primul serviciu: 58%-57%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 34%-42%

Puncte de break salvate: 3/11(27%) - 9/16(56%)

Total puncte castigate pe serviciu: 42-55

Total puncte castigate: 95-101

Durata meci: 2 h 5 minute.

  • A fost prima intalnire dintre cele doua jucatoare in circuitul WTA.
  • Pentru parcursul de la Shenzhen, Halep va prim 7.238 de dolari si 30 de puncte WTA.

Desfasurarea partidei Simona Halep vs Katerina Siniakova:

Setul III

Simona isi pierde iar busola in debutul setului trei: greseste cu nonsalanta, apar si primele semne de nervozitate, iar Siniakova face break-ul. Halep se "aduna" (joaca putin mai ingrijit), salveaza mingi de game si face rebreakul (1-1). Simona cade inca o data intr-o stare de pasivitate, nu o ajuta nici serviciul, iar Siniakova face break-ul la zero! Pare un concurs din categorica: cine isi pierde de mai multe ori serviciul: se face 2-2...Atat Simona, cat si Siniakova, par chinuite de cineva atunci cand trebuie sa serveasca...Ce putea sa urmeze? Inca un break - Simona este de nerecunoscut, se grabeste si ii ofera adversarei inca o data prim-planul in acest set decisiv (2-3). Hotarata si cu loviturile mai agresive, Katerina se distanteaza la 4-2: este o desprindere meritata dupa ceea ce s-a jucat pana acum in acest set decisiv. Pentru prima data in acest set, Halep isi castiga serviciul (3-4), iar apoi se impune si pe serviciul adversarei, restabilind echilibrul (4-4). Cu emotii, Simona trece in avantaj pentru prima data in setul trei: 5-4. Presiune se muta acum pe Siniakova, insa cehoaica se descurca si trimite setul in prelungiri (5-5). De la 40-15 in favoarea ei, Simona intra inca o data in "umbra" si "reuseste" sa isi piarda serviciul - Siniakova va servi pentru calificarea in turul trei. Cu toate ca a condus cu 40-15, Halep nu a putut mentine ritmul, iar Katerina a fructificat a doua minge de meci (7-5). Partida a durat doua ore si cinci minute.

Setul II

Condusa cu 30-0, Halep reuseste sa revina, ajutata in primul rand de primul serviciu. A castigat game-ul si a trecut pentru prima data in avantaj pe tabela in acest meci (1-0). Simona isi pierde inca o data serviciul (1-2) - game cenusiu, deplasare modesta, surprinsa parca mereu de loviturile puternice si plasate ale adversarei. In plus, primul serviciu pare sa nu fi venit azi la meci pentru jucatoarea noastra...Din fericire, Simona nu o lasa pe adversara sa se distanteze inca o data: pare alta persoana pe serviciul adversarei, iar echilibrul este restabilit (2-2). La 3-2 in favoarea sa, Halep greseste in doua randuri cu dreapta, iar cehoaica egaleaza inca o data situatia (3-3). Inca un moment delicat pentru Simona: isi pierde serviciul, dupa inca un game pe care ar trebui sa il uite cat mai repede (3-4). Halep "leaga" doua game-uri bune si intoarce, cel putin pentru moment, situatia in favoarea ei in acest al doilea set: 5-4. Inconstanta a dominat jocul sportivei noastre in aceasta partida...Siniakova resimte presiunea si greseste intr-un game cat a facut-o poate in intreg primul set...Halep profita si castiga inextremis setul al doilea (6-4), trimitand disputa in decisiv...

Setul I

Start lansat de partida pentru Siniakova: si-a castigat lejer serviciul, iar apoi a reusit un break alb. Sportiva din Cehia a fost agresiva, a dat totul la fiecare lovitura (a fost foarte buna in special la retur), iar backhandul a ajutat-o din plin cateva randuri. Surprinsa de agresivitatea adversarei, Halep a fost fara raspuns (usor pasiva), iar tabela s-a modificat rapid la 0-3. Fara ajutorul primului serviciu (a jucat in mare parte doar cu al doilea), Simona isi mai pierde inca o data serviciul, iar scorul devine 0-4. Halep se trezeste putin din "pumni" si reuseste sa puncteze si ea pe tabela - a facut break-ul la 15 - usoare semne de revenire pentru numarul 4 WTA.

Simona isi trece in cont si primul game de serviciu castigat (2-4). Desi a parut ca este in control, Halep a irosit mai multe retururi de la 15-30, iar Siniakova s-a distantat la 5-2 in primul set. Cu toate ca a ratat primele doua mingi de set, Katerina a punctat decisiv la a treia, impunandu-se cu 6-3. A fost jucatoarea mai activa in primul set, agresivitatea cehoaicei dand randament. In primul set, Simona Halep a avut doar doua lovituri castigatoare...

Monica Niculescu si Sorana Carstea au fost invinse in cursul zilei de marti, parasind si ele turneul de la Shenzhen.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.

Turneul de la Shenzhen este dotat cu premii in valoare de 626.750 de dolari si se desfasoara in perioada 1-7 ianuarie 2017. Competitia din China este transmisa in direct la Digi Sport.