Dominika Cibulkova s-a calificat, sambata, in finala Turneului Campioanelor, dupa ce a revenit de la 0-1 la seturi in fata Svetlanei Kuznetsova. Dupa ce a pierdut categoric primul set cu 6-1, slovaca a avut puterea sa revina, a fost agresiva, a lovit foarte bine de multe ori cu dreapta inside-out si a castigat urmatoarele doua seturi cu 7-6(2), 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici ultimul punct al partidei:

Semifinala a fost una maraton (de doua ore si 27 de minute), un meci in care cele doua jucatoare au facut mare risipa de energie. In urma acestui succes, scorul intalnirilor directe a devenit 6-3 pentru Dominika.

Fara victorie dupa primele doua partide din Grupa Rosie, Cibulkova a reusit sa profite din plin de sansele ei, iar duminica va disputa finala Turneului Campioanelor. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2015, atunci cand Agnieszka Radwanska s-a calificat in semifinale, desi dupa primele doua dispute din grupe avea doua infrangeri. Ulterior, poloneza a castigat competitia de la Singapore.

In cea de-a doua semifinala se vor duela Agnieszka Radwanska (cap de serie numarul doi) si Angelique Kerber (favorita numarul unu).

Statistica partidei Kuznetsova vs Cibulkova:

Asi: 5-0

Duble greseli: 5-5

Lovituri castigatoare: 27-27

Erori nefortate: 35-31

Puncte castigate cu primul serviciu: 61%-60%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 49%-39%

Puncte de break castigate: 8/15 vs 6/10

Puncte castigate la fileu: 6/10 vs 7/11

Durata meci: 2 h 27 minute.

Simona Halep, prezenta la meciul dintre Kuznetsova si Cibulkova