Creditata cu prima sansa la calificarea in semifinalele FedCup, echipa Cehiei si-a respectat statutul, campioana en-titre trecand greu de Romania, scor 3-2, dupa ultimul meci, cel de dublu (castigat fara nicio emotie). A fost un weekend plin de tenis la Cluj-Napoca, oras care a aratat ca stie si poate gazdui un eveniment sportiv de o asemenea importanta.

Inainte de startul partidei, speram sa putem duce meciul cu Cehia (cea mai puternica echipa de FedCup din ultimii ani) pana la jocul de dublu (ultimul, cel cu numarul cinci). Dupa infrangerea Simonei Halep din primul meci (primul insucces in fata Karolinei Pliskova), entuziasmul a mai disparut putin, dar a aparut slice-ul magic al Monicai Niculescu (a invins-o in doua seturi pe Petra Kvitova - "racheta" numarul unu a adversarelor), iar Romania incheia la egalitate (1-1) prima zi de intreceri cu campioana in exercitiu.

Aflata intr-o forma mai putin buna (traverseaza o perioda in care sufera la capitolul incredere), Simona Halep a luptat pana la ultima minge in meciul cu Petra Kvitova si a reusit sa aduca Romania in avantaj (2-1). Evolutia Simonei nu a fost una entuziasmanta, insa a fost suficient pentru ca Halep sa treaca de o Petra Kvitova care a fost veriga slaba a adversarelor.

Monica a incercat sa reediteze si impotriva Karolinei meciul perfect tactic reusit cu Kvitova, dar Pliskova a aratat ca a fost cea mai in forma jucatoare din aceasta confruntare: s-a impus in trei seturi, iar sfertul de finala se ducea in meciul decisiv.

Dupa un meci obositor impotriva slice-ului Monicai, Karolina a intrat imediat si la dublu, simtind ca este weekend-ul ei. Din pacate pentru noi, asa a fost, cuplul Pliskova/ Strycova fiind net superior perechii Andreea Mitu/Raluca Olaru. S-a incheiat 3-2 pentru Cehia, la capatul unui weekend in care tenisul a fost "sportul rege" in Romania.

Cu ce ramanem bun dupa acest week-end

Romania a aratat ca formeaza o echipa unita, ceea ce se cere intr-o asemenea competitie. Fetele au demonstrat ca se simt bine impreuna si ca ascensiunea din ultimii ani nu este una deloc intamplatoare. Dupa victoria cu Kvitova, speram ca Simona sa faca un pas important la capitolul incredere si sa incerce sa-si regaseasca in urmatoarea perioada jocul care a propulsat-o printre cele mai bune jucatoare din lume. Este mult de munca, insa Halep a aratat intotdeauna ca nu face rabat de la efort.

Monica Niculescu ne-a aratat inca o data ca este "un suflet mare", o jucatoare care emana vointa si care lasa pe teren si ultimul strop de energie. Cu mai multa constanta in joc, Monica ar putea ajunge in fazele superioare ale competitiilor la care va lua parte in urmatoarea perioada.

Nu in ultimul rand, am aratat ca putem sa organizam foarte bine un eveniment de o asemenea importanta. Toti ochii au fost pe noi, iar orasul Cluj-Napoca s-a ridicat la nivelul asteptarilor. "Sala Polivalenta" este una care nu pare a face parte dintr-o Romanie in care infrastructura sportiva este la pamant sau nu primeste aviz de la ISU.

Spectatorii prezenti in acest weekend la meciuri s-au comportat foarte bine (au mai fost cazuri izolate de indisciplina), impingandu-le efectiv pe fete de la spate in momentele dificile. S-a depasit recordul de asistenta al salii, iar lucrul imbucurator este acela ca au fost foarte multi copii, cei care ar putea fi jucatorii cu care ne vom mandri "maine".

Am avut parte de doua zile cu tenis spectacol, singura bila neagra fiind rezultatul final.

Multumim Cluj-Napoca pentru conditiile occidentale pe care ni le-ai pus la dispozitie, speram ca si Bucurestiul (si alte orase din Romania) sa aiba o sala cel putin la fel de cocheta pentru "Sala Polivalenta".

*Nu in ultimul rand, echipa HotNews.ro multumeste cititorilor sai pentru weekend-ul petrecut impreuna.

Rezultatele complete ale disputei Romania vs Cehia:

Simona Halep vs Karolina Pliskova 7-6(4) 4-6 2-6

Monica Niculescu vs Petra Kvitova 6-3 6-4

Simona Halep vs Petra Kvitova 6-4 3-6 6-3

Monica Niculescu vs Karolina Pliskova 4-6 6-4 3-6

Andreea Mitu/Raluca Olaru vs Karolina Pliskova/Barbora Strikova 2-6 3-6.

Vezi aici o FOTOGALERIE din ultima zi de intreceri: