Coco Vandeweghe (locul 47 in ierarhia WTA) a fost la editia din acest an a Wimbledon-ului una din marile surprize, sportiva din SUA ajungand pana in sferturile de finala. Eliminata de Maria Sharapova, Coco nu a avut cuvinte de lauda la adresa sportivei din Rusia. "Nu cred ca este deloc fair-play ceea ce face. Se tot misca in timpul miscarii mele de serviciu", a precizat jucatoarea din America.

Maria Sharapova, criticata des de adversareFoto: wimbledon.com

"Ce am simtit, cand am vazut-o miscandu-se si deplasandu-se in timpul miscarii mele de serviciu, nu cred ca este sportiv dupa parerea mea. Am incercat sa fiu cat de corecta am putut, intr-un asemenea moment. Dar cand am vazut ca nu este ceva reciproc, atunci am vorbit cu arbitra de scaun ca sa faca ceva.

Mai tarziu, spre finalul setului secund, i-am spus arbitrei ca daca are o problema sa se adreseze Mariei, daca este prea speriata de ea, atunci pentru mine nu este nicio problema sa-i vorbesc eu", a precizat Coco Vandeweghe, 23 de ani, pentru France Press.

Coco a acuzat-o pe Maria de conduita nesportiva, reprosandu-i in special ca se deplasa intentionat inaintea serviciului ei secund.

De-a lungul turneului de la Londra, Coco a reusit un parcurs incredibil, eliminandu-le pe traseu pe Anna Karolina Schmiedlova, Karolina Pliskova, Samantha Stosur si pe Lucie Safarova.

Maria Sharapova - Coco Vandeweghe 6-3, 6-7(3), 6-2: meciul a durat doua ore si 45 de minute.

De-a lungul timpului, mai multe jucatoare s-au plans de comportamentul Mariei Sharapova, care, pe langa faptul ca face un zgomot important atunci cand loveste mingea, are tot felul de tertipuri in timpul unui meci (intarzie serviciul, sta mai mult in pauza de vestiare etc).

Citeste si Maria Sharapova, atacata dur de Makarova: "E lipsita de fair-play, tipa din ce in ce mai tare. Te face sa nu te mai gandesti la tenis"

Maria nu comenteaza

Intrebata la conferinta de presa de dupa meci despre vorbele adversarei sale, Maria Sharapova nu a dorit sa comenteze. "Ce a fost a fost, nu voi aduce niciun argument impotriva cuvintelor sale".

Calificata in semifinalele de la Wimbledon (competitie pe care a castigat-o la varsta de 17 ani), Maria Sharapova o va intalni pe Serena Williams, in timp ce in cealalta partida se vor duela Garbine Muguruza si Agnieszka Radwanska.