Simona Halep, locul 11 in clasamentul WTA, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a renuntat la colaborarea cu antrenorul Adrian Marcu. "A fost o colaborare buna, dar deocamdata vreau sa raman singura", a precizat Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

In luna octombrie, Halep s-a despartit de antrenorul Andrei Mlendea, iar astazi (n.r. 15 noiembrie) a renuntat si la colaborarea cu Adrian Marcu.

"Domnul Marcu nu ma supara. A fost o colaborare buna, am luat tot ce a fost bun de acolo si acum, la nivelul acesta, sunt colaborari mai multe, fiecare iti da incredere, fiecare te ajuta cu ce poate. Deocamdata vreau sa raman singura, sa imi consolidez mai mult increderea in mine. Perioada in care am fost singura la inceputul anului, timp de doua-trei luni, m-a ajutat. Incerc sa fac tot ce pot pe teren. Voi vedea pe viitor, dar deocamdata vreau sa raman singura", a declarat Simona Halep, citata de Mediafax.

"Nu ma asteptam la inceputul anului sa cresc atat de mult, pentru ca am avut probleme de sanatate. Pe parcurs am inceput sa cresc. Visul meu a fost sa ajung in Top 20, acum am ajuns pe 11 si incerc sa urc cat pot eu de mult. Sper sa raman in Top 20, sa pot juca la acelasi nivel ca anul acesta, pentru ca am multe puncte de aparat. Mi-as dori sa castig la Roma, pentru ca este un turneu special pentru mine. Visez sa castig Roland Garros, dar trebuie sa muncesc mult ca sa ajung acolo" - Simona Halep.

"Exista posibilitatea de a ma Indeparta de la drumul meu, dar eu cred ca nu voi face acest lucru. Vreau sa ramAn concentrata la ce am de facut si sa raman cu picioarele pe pamant. Ceea ce s-a intamplat anul acesta cu mine se intampla cu multe jucatoare din lume, nu sunt unica, sunt un om normal si incerc sa fac ceea ce stiu", a adaugat Halep.

Ce a castigat in 2013

Nurnberg - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3. Dupa aceasta victorie, a urcat pe locul 45 in clasamentul WTA.

's-Hertogenbosch - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A trecut in finala de Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2. Dupa acest succes, Halep a urcat pe locul 32 in ierarhia WTA.

Budapesta - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1. Dupa aceasta noua victorie, Simona a ajuns pe locul 30 in clasamentul WTA.

New Haven - competitie dotata cu premii totale in valoare de 690.000 de dolari. A castigat turneul dupa ce a invins-o in finala pe Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2. Halep a urcat pe locul 19 in clasamentul WTA.

Moscova - competitie dotata cu premii totale in valoare de 795.707 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 14 in clasamentul WTA.

Turneul Campioanelor - competitie dotata cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA.

Simona Halep

Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kilograme

Loveste cu mana dreapta.

Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 11

Rezultate la turneele de Grand Slam:

Australian Open: turul 3 (2011)

Roland Garros: turul 2 (2011)

Wimbledon: turul 2 (2013)

US Open: turul 4 (2013).