Cu o luna de zile inainte de startul US Open (ultimul turneu de Grand Slam al anului), Srdjan Djokovic, tatal lui Novak Djokovic, a lansat un atac la adresa lui Rafael Nadal si a lui Roger Federer. "Spaniolul nu mai este prietenul lui Nole, dupa ce acesta a inceput sa castige si a devenit numarul unu. Federer este un exemplu pe teren, dar nu si in viata privata", a precizat Srdjan Djokovic, tatal lui Novak Djokovic, citat de presa sarba.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre Rafael Nadal

"Nu am vazut niciun alt atlet, in afara de Nole, care sa isi trateze la fel adversarii indiferent daca a castigat sau a pierdut. Nadal a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Novak atata timp cat castiga (n.r. ibericul). Dupa ce lucrurile s-au schimbat, relatiile s-au racit intre cei doi" - Srdjan Djokovic, tatal lui Novak Djokovic.

Despre Roger Federer

"Roger este cel mai bun pe terenul de joc, dar in viata privata este exact contrariul. Andy (n.r. Murray) este un adevarat exemplu de sportivitate" - Srdjan Djokovic, tatal lui Novak Djokovic.

Despre Novak Djokovic

"Inca de mic, Novak a spus ca vrea sa fie campion, numarul unu mondial. A muncit mult, iar problemele au fost mari de-a lungul timpului. Doar doi prieteni ne-au ajutat cu bani atunci cand ne-a fost greu. Este un exemplu de sportivitate, nu ii poate reprosa nimeni nimic. Ne dorim un succes la US Open", a completat Srdjan Djokovic.

Clasamentul ATP, primele zece pozitii:

1. Novak Djokovic (Serbia) 12.310 puncte

2. Andy Murray (Marea Britanie) 9.360

3. David Ferrer (Spania) 7.120

4. Rafael Nadal (Spania) 6.860

5. Roger Federer (Elvetia) 5.875

6. Tomas Berdych (Cehia) 4.865

7. Juan Martin Del Potro (Argentina) 4.500

8. Jo-Wilfried Tsonga (Franta) 3.480

9. Richard Gasquet (Franta) 3.045

10. Stanislas Wawrinka (Elvetia) 2.915.

Vezi aici cum a evoluat relatia dintre Nadal si Djokovic: