Presa spaniola este euforica dupa finala Euro-2012, castigata de nationala Spaniei in fata Italiei, scor 4-0, multumindu-le elevilor lui Vicente Del Bosque si subliniind succesul istoric al acestora, in timp ce mass-media italiana este resemnata si scrie despre "lacrimile amare" ale esecului, citeaza Mediafax

"Gracias, gracias, gracias!", a scris cotidianul Marca, adaugand: "La Roja invinge Italia si face istorie, completand tripla istorica Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres si Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioara rivalei sale".

"ᅡTricampioni!", a titrat si As, care precizeaza ca Spania a devenit prima nationala din istorie care obtine trei mari trofee consecutiv si "si-a ridicat stilul la nivelul de legenda".

"Spania, campioana Europei!", a notat Sport. "Nationala spaniola castiga cu o superioritate clara in fata unei neputincioase Italii si intra in istoria fotbalului", adauga jurnalul sportiv.

"Campioni, campioni, campioni!", a titrat si Mundo Deportivo, in timp ce El Mundo a scris: "Campioni de legenda! Spania care a schimbat fotbalul".

"Spania este o legenda a fotbalului mondial", a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: "Spania reuseste imposibilul".

De cealalta parte, presa italiana subliniaza succesul istoric al Spaniei, dar si tristetea Italiei.

"Lacrimi amare", a notat Gazzetta dello Sport, iar Datasport a scris: "Spania de vis, Italia umilita".

"Spania, tripla istorica. Italia adio", a titrat Corriere della Sera.

La Repubblica a notat ca Spania a intrat in istorie, dar a multumit jucatorilor lui Cesare Prandelli pentru parcursul la Euro-2012.

"Italia, sfarsitul unui vis", a scris si Corriere dello Sport.