A facut istorie pentru Ferrari in Formula 1, iar acum nemtii viseaza ca poate face acelasi lucru de la volanul unui Mercedes, o masina care face cinste Germaniei. Jurnalistii de la Bild prezinta multe scenarii in legatura cu posibila revenire a lui Schumacher in Marele Circ in 2010, dar ramane de vazut daca si medicii vor fi de acord.

Gazetarii germani scriu despre faptul ca Michael ar fi semnat deja pentru Mercedes (pe un an de zile), acum singurele probleme fiind cele legate de starea sanatatii fostului campion si de contractul care-l leaga inca de Ferrari.

In urma cu ceva timp, Schumacher a cazut intr-o cursa de motociclete, iar leziunile suferite atunci l-au impiedicat sa revina in Marele Circ in acest an (dupa ce Felipe Massa s-a accidentat grav la Hungaroring in luna iunie). Fostul campion are nevoie de aprobarea medicilor in legatura cu o posibila revenire in sportul de performanta.

De asemenea, Michael va fi nevoit sa-si rezilieze contractul cu Ferrari, echipa unde indeplineste in acest moment rolul de consilier. Bild vorbeste chiar despre o intoarcere la origini, Mercedes fiind numele care l-a lansat pe campion in urma cu multi ani in sporturile automobilistice.

Germanii cred in visul lor de a-l vedea pe Schumacher pilotand un Mercedes pe 14 martie, atunci cand va avea loc Marele Premiu al Bahreinului, prima etapa din sezonul 2010 al Formulei 1.

Cu 91 de victorii in Grand Prix-uri realizate de-a lungul unei cariere de exceptie in Marele Circ, Schumacher (care are o avere estimata la aproximativ 900 de milioane de euro) a declarat in ultima perioada ca are o pofta deosebita pentru competitie, afirmatie care a dat nastere unor speculatii in legatura cu o posibila revenire.

Ferrari are grila ocupata, Massa si Alonso fiind numele pe care se bazeaza in acest sezon Calutul Cabrat, in timp ce la MercedesGP un loc este inca neocupat. Dupa spusele germanilor, acesta il asteapta pe Michael Schumacher, campionul care este gata sa uimeasca din nou lumea la 41 de ani.