Departamentul de propaganda al districtului Dongcheng a impanzit Beijingul cu postere in care ii informeaza pe localnici asupra celor "Opt intrebari pe care nu e bine sa le pui" strainilor, scrie CNN. Printre intrebarile "interzise" se numara cele care fac referire la salariu, la religie, inclinatii politice sau experiente personale.

Departamentul de propaganda al districtului Dongcheng, care include Piata Tiananmen si Orasul Interzis, a plasat in zonele intens cirulate diverse postere pentru a-i informa pe localnici despre cum sa se poarte in perioada Olimpiadei.

Unul dintre postere se axeaza pe "cum sa comunici cu strainii" si informeaza localnicii ca nu e indicat sa puna intrebari personale legata de varsta, salariu, viata amoroasa, sanatate, orientari politice, experiente personale sau despre religie.

"E normal ca localnicii sa-i intrebe pe straini astfel de lucruri, dar cei din alta tara raspund intr-un mod negativ la asemenea intrebari", a declarat un purtator de cuvant din cadrul guvernului de la Beijing. "Educandu-i pe localnici, speram sa-i sensibilizam in comunicarea lor cu strainii", a mai precizat acesta.

Alt poster da sfaturi despre cum sa discutam cu persoanele cu dizabilitati. Localnicilor li se spune ca nu ar trebui sa foloseasca expresii ca: "este acolo sus", "este acolo" sau "se gaseste in spatele tau" atunci cand discuta cu persoanele cu handicap. In schimb, locuitorii din Beijing sunt indemnati sa foloseasca expresii "incurajatoare": "Sunteti minunat" sau "Sunteti grozav", informeaza CNN.

Posterele fac parte dintr-o campanie initiata de gurvernul chinez pentru a reabilita imaginea Chinei pe perioada Olimpiadei. Oficialitatile de la Beijing au facut eforturi mari pentru a-i invata pe localnici sa stea la rand, sa nu scuipe in public si sa conduca mai atent.