Universitatea Craiova se afla pe marginea prapastiei, clubul fanion al Olteniei fiind la un pas de desfiintare. Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea gruparii alb-albastre, deoarece formatia nu si-a retras plangerile inaintate in instantele civile impotriva FRF si a lui Victor Piturca. In cazul in care Adunarea Generala va ratifica decizia luata miercuri, "Stiinta" va disparea din peisajul fotbalului romanesc. "Doar in acest fel puteam scapa de Mititelu", a declarat Victor Piturca.

Mititelu, dator vandut catre Victor PiturcaFoto: AGERPRES

Comitetul Executiv al FRF a votat, in cursul zilei de miercuri, dezafilierea Craiovei, cu zece voturi pentru si doua abtineri. In cazul in care Adunarea Generala va aproba (in cel mult doua saptamani) aceasta decizie, "Stiinta" va disparea de pe harta fotbalului romanesc.

Locul din Liga 2 al Craiovei va fi luat de catre Juventus Colentina.

Comitetul Executiv a hotarat dezafilierea "Stiintei" dupa ce Adrian Mititelu, patronul echipei din Banie, nu a retras actiunile in instanta incepute impotriva Federatiei Romane de Fotbal (nr. din cele cinci dosare, Mititelu a renuntat la patru).

Cu alte cuvinte, Craiova a dat in judecata Federatia Romana de Fotbal din cauza unor decizii ale comisiilor de specialitate, hotararile fiind impotriva "Stiintei". Cum regulamentul interzice acest lucru, Comitetul Executiv a decis dezafilierea echipei oltene.

Motivatia FRF

"In urma incalcarii grave a Statutului FRF, in temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adopta masura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmand ca aceasta masura sa fie supusa validarii primei Adunari Generale a FRF", se precizeaza intr-un comunicat postat pe site-ul frf.ro.

Declaratii dupa dezafilierea Craiovei

"Vestea trista e si retrogradarea Timisoarei, si a Craiovei, dar asta s-a intamplat numai din cazua patronilor. Iata ca au fost dezafiliati, iar eu o sa merg in instanta pentru a recupera banii de la ei. Pentru mine e un mare dezavantaj, imi pare rau pentru Craiova, dar probabil numai asa puteam scapa de Mititelu. Daca mi se va oferi clubul in contul datoriei pe care o are Mititelu la mine, eu voi oferi echipa de fotbal Primariei. Mititelu a pierdut acum jucatorii, care vor deveni liberi de contract", a declarat Victor Piturca (gsptv).

"Nu e nici o surpriza, ma asteptam la asta. Eu nu mai aveam legatura cu Universitatea, dar lumea ma intreaba pe oriunde merg ce se intampla. Ce pot eu sa le spun oamenilor? Mi-e si rusine sa ies din casa. Mititelu nu va mai avea viata in Craiova, la propriu, in Romania se respecta niste drepturi, nu suntem din lumea a treia, dar sunt convins ca Mititelu va avea mustrari de constiinta. Lumea il va blama, Universitatea a murit. De obicei se solidarizeaza cluburile, e posibil ca Universitatea sa scape, dar s-ar creea un precedent, ceea ce nu e benefic. Va fi greu pentru Adunarea Generala sa ia o decizie" - Rodion Camataru, fost atacant al Stiintei, la radiogsp.

"Era de anticipat asa ceva. Dupa ce s-a intamplat cu Poli si Bistrita, era de asteptat sa se aplice lega si cu Craiova. S-a naruit istoria acestui club, cuvintele sunt de prisos intr-o asemenea situatie. O echipa mare nu poate fi construita decat in spatele unui club puternic. Problemele financiare nu s-au rezolvat si s-au aplicat legile. Se poate construi un alt club, se poate face o echipa mai mare decat cea care a fost pana in prezent. Cred ca autoritatile vor face ca la nivelul Olteniei sa apara un alt club" - Marcel Popescu, fost presedinte al Craiovei (sport.ro).

Componenta Comitetului Executiv al FRF:

Mircea Sandu/ Presedinte

Dumitru Dragomir/ Prim-vicepresedinte

Octavian Goga/ Vicepresedinte reprezentant al fotbalului amator

Cristian Borcea/ Reprezentant al cluburilor de Liga I

Marius Stan/ Reprezentant al cluburilor de Liga I

Cornel Sfaiter/ Reprezentant al cluburilor de Liga a II-a

Marian Rusen/ Reprezentant al cluburilor de Liga a II-a

Stefan Stana/ Reprezentant al cluburilor de Liga a III-a

Cristian Bobar/ Reprezentant al cluburilor de Liga a III-a

Paul Costas/ Reprezentantul cluburilor cu activitate exclusiva de copii si juniori

Sorin Terbea/ Reprezentantul cluburilor de Fotbal in sala

Marian Palarie/ Reprezentantul cluburilor de fotbal feminin

Vasile Avram/ Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor

Dumitru Costin/ Presedintele sindicatului fotbalistilor recunoscut de FIFPRO (gsp).