FC Timisoara a devenit, incepand de marti, Poli Timisoara, formatia banateana recuperandu-si numele dupa castigarea procesului cu italianul Claudio Zambon, informeaza Mediafax. Modificarea a fost efectuata la Registrul Comertului.

E oficial: Poli Timisoara nu va juca in Liga 1Foto: Politimisoara.com

"Este o consecinta fireasca a demersului nostru juridic inceput acum mai bine de patru ani. E dreptul nostru castigat, e dreptul castigat de toti cei care au contribuit la cei 90 de ani de istorie ai acestui club. Muncim, incet-incet vom face in asa fel incat acest an aniversar sa fie unul de referinta, nu asa cum vor unii" - Marian Iancu, patronul Politehnicii Timisoara.

In aceste conditii, incepand cu sezonul viitor echipa va juca sub denumirea de Poli Timisoara. In data de 4 decembrie 2011, echipa de pe "Dan Paltinisanu" va implini 90 de ani de existenta.

Asteapta decizia TAS-ului

Echipa alb-violeta nu stie inca in ce esalon va evolua, Timisoara asteptand decizia TAS in legatura cu retrogradarea in Liga 2. "In acest moment nu ne concentram asupra transferurilor de jucatori, nici inspre, nici dinspre club, acum suntem mai atenti la problemele juridice. Asta nu inseamna ca nu vor fi transferuri, doar ca nu sunt principala prioritate. Stiu ca suntem in procedura de urgenta la TAS, dar mi-e si teama sa ma gandesc. Nu stiu ce va fi, asteptam si vedem ce se intampla", a completat Marian Iancu.

FC Timisoara nu a primit licenta care ii permitea sa evolueze in sezonul 2011-2012 al Ligii 1 la fotbal, decizia comisiilor de specialitate fiind aceea de retrogradare a formatiei. Banatenii au facut apel la TAS.