Clubul de fotbal Steaua va pleca in curand din Ghencea, fiind instiintata sa evacueze arena pentru ca nu a platit chiria pe ultimele sase luni catre Ministerul Apararii Nationale (MApN). Pe langa arena, Steaua poate ramane si fara brand si sigla. George Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua), il cheama in instanta pe patronul Gigi Becali, acuzand ca omul de afaceri si-a insusit fara acordul MApN marca Steaua Bucuresti.

Steaua pleaca din GhenceaFoto: HotNews.ro

MApN vrea inapoi brandul si sigla Steaua Bucuresti, considerandu-le "bun national", astfel ca l-a dat in judecata pe Gigi Becali. "Clubul sportiv al Armatei Steaua Bucuresti nu este de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apararii Nationale, care a facut nume si renume in arena sportiva interna si internationala de-a lungul a 58 de ani de activitate sportiva, sa fie cesionata abuziv si nelegal unei grupari private, chiar daca ea se numeste SC Fotbal Club Steaua Bucuresti", a declarat George Boroi, Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua), pentru Adevarul.

"Sigla este simbolul "CSA Steaua" si reprezinta istoria, gloria si mandria reprezentantilor sportului militar din Romania, de cele mai multe ori cei mai valorosi ambasadori ai Romaniei in arena sportiva olimpica, mondiala sau europeana si nimeni nu poate sa o inregistreze si sa o foloseasca in afara de Clubul Sportiv al Armatei Steaua", a adaugat oficialul.

MApN acuza modul in care Becali a intrat in posesia marcii, sustinand ca CSA Bucuresti este singura institutie ce poate sa foloseasca brandul. CSA Steaua Bucuresti este posesorul marcii Steaua din iulie 1996. In 2004, patronul clubului de fotbal a cerut permisiunea de a inregistra marca individuala Steaua Bucuresti, insa a fost refuzat. Becali a primit insa ce si-a dorit de la Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, organizatie care s-a ocupat de administrarea echipei de fotbal pana in 2004. Condusa de Teia Sponte, Asociatia a fost ulterior dizolvata.

Daca Becali va pierde in instanta dreptul de a folosi brandul si sigla Steaua Bucuresti, atunci va trebui sa puna alt nume echipei de fotbal sau sa ceara permisiunea Armatei pentru a folosi in continuare acest nume.

Steaua se va muta in curand si de pe arena din Ghencea. Becali este restant pe sase luni cu chiria, astfel ca a fost somat sa evacueze baza. "Am primit o instiintare prin care mi se cere sa evacuez baza sportiva prin instanta. La prima infatisare voi cere sa-mi dea un termen de sase luni de zile deoarece nu putem face totul de pe o zi pe alta. Nocturna, panourile publicitare, scaunele, gazonul sintetic, turnichetii sau lifturile de la tribuna oficiala nu se pot demonta asa de repede. Iau tot cand plec si dupa le montez in noua baza sportiva. Baza sportiva de antrenamente exista deja, dar nu pot spune tot ca sa nu ni se bage bete in roate. Primul meci va fi pe National Arena, acolo va juca Steaua. Sau am putea ramane aici daca vine MApN si-mi spune . E posibil si asta, dar pana in momentul in care incep sa demontez", a declarat Becali la Gsptv.

"Ar fi trist ca Steaua sa se mute din Ghencea, dar nici noi nu ne permitem sa le dam stadionul pe gratis. Nu stiu ce se va intampla cu el daca nu se vor mai juca meciuri aici, e posibil sa ajunga in paragina", a mentionat Boroi la radio gsp.ro.