Sahtior Donetk a invins, sambata, pe rivala din oras, Metalurg Donetk, scor 2-0 ((Adriano '45, Srna '85)), si si-a asigurat cel de-al saselea titlu de campioana din istorie, al cincilea sub comanda tehnicianului roman Mircea Lucescu. Victoria si obtinerea unui nou trofeu nu a atras insa suporterii la stadion, doar jumatate din capacitatea arenei Donbass Arena fiind ocupata.

Mircea Lucescu, pentru a cincea oara campion cu SahtiorFoto: Agerpres

"Sunt foarte incantat ca am obtinut al cincilea titlu cu doua meciuri ramase pana la finalul sezonului, dar nu vreau sa vorbesc acum despre campionat - inca nu s-a incheiat. Vom vorbi despre el dupa meciul cu Dnipro. Sper ca atunci sa fie stadionul plin, nu ca in acest meci. Gandurile fanilor ca Sahtior trece confortabil prin campionat s-a transmis si jucatorilor. Probabil de aceea nu a fost stadionul plin. Acelasi lucru este valabil si pentru jurnalisti, care nu au umplut sala de conferinta desi Sahtior si-a asigurat titlul. Acesta este, intr-o anumita masura, un semn ca nu am devenit inca o echipa cu adevarat mare. Inseamna ca mai avem de muncit pentru a ajunge acolo. Au fost meciuri in care jucatorii au fost relaxati, considerand titlul o formalitate. Aceasta abordare a dus la cateva meciuri fara succes", a declarat antrenorul Sahtiorului, Mircea Lucescu, pentru site-ul oficial al echipei.

"Metalurg a fost extrem de motivat in acest meci. Orice echipa vrea sa arate ceea ce are mai bun pe teren impotriva viitorilor campioni. La un moment dat al meciului, in termeni de agresivitate, ne-au si intrecut. Sunt foarte fericit ca am castigat si am devenit campioni. Acum asteptam urmatoarele meciuri deoarece sezonul nu s-a incheiat inca", a adaugat tehnicianul roman.

Sahtior poate obtine dubla in acest sezon, in 11 mai disputand semifinala Cupei cu Dnipro: "Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a fi in cea mai buna forma pentru meciul cu Dnipro din Cupa. Avem o dorinta mare de a juca impotriva celor de la Dinamo Kiev in finala", a mentionat Lucescu.

Un titlu in Ucraina si un sfert de Liga Campionilor a facut ca acesta sa fie cel mai bun sezon din istoria clubului, insa patronul Rinat Ahmetov spera la mai mult: "Sper ca acesta sa fi fost cel mai sezon al acestui club de cand sunt eu la conducere".