Argentina si-a croit drumul catre sferturi invingand duminica selectionata din Mexic, scor 3-1. Arbitrul le-a dat un prim "impuls" Pumelor lui Maradona, validand un gol din ofsaid al lui Tevez, dar Messi si compania si-au castigat pe drept locul in faza superioara, reusind sa mai inscrie de doura ori (Higuain si Tevez). Argentina va da piept in sferturi cu puternica echipa a lui Joachim Loew, Germania.

Foto:

Defensiva mexicana a reusit sa "omoare" incercarile de atac ale argentinienilor in primele 25 de minute ale partidei, dar o greseala de arbitraj a dus la schimbarea situatiei de pe tabela. Messi i-a pasat pe culoar lui Tevez (min. 26), Perez intervine in fata jucatorului lui Manchester City, dar scapa balonul in fata. Messi ii recentreaza lui Tevez care, aflat in pozitie de ofsaid, inscrie. Urmeaza cateva minute in care mexicanii incearca sa il convinga pe arbitrul italian sa revina asupra deciziei, dar oficialul valideaza golul.

Peste 7 minute, Argentina duce scorul la 2-0. Osorio greseste o pasa la marginea propriului careu, Higuain intercepteaza, patrunde in careu si inscrie. Finalul primei reprize si spiritele se incing in drumul spre vestiar, portarul argentinian Romero fiind implicat intr-o altercatie cu un atacant mexican.

In partea a doua a meciului, Tevez reuseste sa inscrie din nou, cu un super gol din afara careului (minutul 52). Mexicanii inscriu golul de onoare in minutul 71: Hernandez preia un balon la 16 metri, patrunde in careu si inscrie cu un sut la coltul scurt.

Statistica meciului Argentina - Mexic 3-1:

Suturi spre poarta: 11 - 16

Suturi pe spatiul portii: 6 - 6

Faulturi: 11 - 26

Posesia balonului: 52% - 48%

Ofsaid: 1 - 2

Cornere: 2 - 5

Cartonase galbene: 0 - 1

Distanta acoperita: 101.555 metri - 108.071 metri

Omul meciului: Carlos Tevez (Argentina)

Echipe de start:

Argentina (Diego Maradona): 22. Romero, 2. Demichelis, 4. Burdisso, 6. Heinze, 15. Otamendi, 14. Mascherano (capitan), 20. M. Rodriguez, 7. Di Maria, 9. Higuain, 10. Messi, 11. Tevez

Mexic (antrenor Javier Aguirre): 1. Perez, 2. F. Rodriguez, 3. Salcido, 4. Marquez, 16. Suarez, 5. Osorio, 6. Torrado, 18. Guardado, 21. Bautista, 14. Hernandez, 17. Dos Santos

Arbitri: Roberto Rosetti (Italia); Paolo Calcagno (Italia), Stefano Ayroldi (Italia); Jerome Damon (Africa de Sud)