Jurnalistii de la L'Equipe sunt de parere ca nationala Frantei a avut noroc la tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2012, Cocosii Galici urmand sa dea piept din nou cu Romania, "una dintre cele mai slabe formatii din urna a doua valorica". Din Grupa D mai fac parte Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

"Tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2012 a scos in calea nationalei Frantei echipele Romaniei, Bosniei, Belarusului, Albaniei si Luxemburgului. Putem spune ca am avut noroc, tinand cont de faptul ca Romania este unul dintre cei mai slabi adversari din urna a doua valorica. Cu toate acestea, trebuie sa ne aducem aminte ca ne-au pus probleme la EURO 2008 si in preliminariile pentru turneul final din Africa de Sud. Impotriva romanilor avem trei egaluri in ultimele dispute. In 13 jocuri contra lor, Franta nu a pierdut decat de 3 ori!", se scrie in L'Équipe.

"Romania este mereu o adversara dificila si in acelasi timp dura. Am vazut acest lucru, pentru ca nu am reusit s-o batem in preliminariile Cupei Mondiale. Este o grupa accesibila. Nu a fost o tragere la sorti rea, au fost altele mai rele" - Gerard Houllier, directorul tehnic al reprezentativelor Frantei, citat de Le Figaro.

Romania si Franta s-au intalnit de-a lungul istoriei de 13 ori, "tricolorii" reusind trei victorii, patru partide s-au terminat la egalitate, in timp ce francezii s-au impus de sase ori.