Trustul Realitatea Media a cumparat postul de televiziune Telesport, patronat pana in prezent de Horatiu Nicolau. Contractul de cumparare va intra in vigoare de la 1 aprilie. Negocierile s-au incheiat aseara, tarziu. Anuntul a fost facut exact in ziua in care la sediul LPF sunt invitati reprezentantii mai multor posturi tv pentru licitatia drepturilor tv pentru meciurile Ligii 1.

Contactat de HotNews.ro, Horatiu Nicolau a spus ca suma pentru care a fost vandut postul sau "nu este importanta, e confidentiala". Cu toate acestea, Tolontan citeaza pe blogul sausurse potrivit carora suma s-ar situa in jurul a 5 milioane de euro.

"Probabil vom fi mai puternici la licitatie", a spus Nicolau pentru HotNews.ro referindu-se la licitatia ce are loc la sediul LPF. Totusi, el spune ca momentul in care s-au incheiat negocierile nu are neaparat legatura cu aceasta licitatie si ca tratativele "se puteau incheia la fel de bine acum o saptamana sau peste o saptamana." Nicolau mai precizeaza ca tatonari din partea Realitatea au existat de un an si jumatate, dar ca ultimul val de negocieri au inceput in octombrie.

El a explicat aceasta tranzactie prin faptul ca "planurile mele de dezvoltare pe viitor si cele ale Realitatea au coincis, pe de-o parte, iar de pe alta parte, pe noi ne-a interesat faptul ca Realitatea este un grup bazat in primul rand poe canale de nisa, asa cum suntem si noi."

In prima jumatate a acestei luni, CNA anuntase ca Realitatea Media i-a cerut licente pentru mai multe televiziuni de nisa, intre care si doua de sport, Realitatea Sport Fan si Realitatea Sport Derby. Ulterior, grupul media a anuntat prin intermediul uneia din publicatiile sale ca era interesat de licenta pentru un singur post de sport, Realitatea Sport, dar ca va depune la o data ulterioara cererea de licenta pentru acesta..