Emotiile s-au risipit, Romania a fost surclasata inca o data de Polonia (6-1 in dubla mansa), iar urmatoarele meciuri din preliminariile pentru Mondialul de fotbal din 2018 le vom trai fara nicio presiune. Tricolorii au pierdut cu 3-1 la Varsovia, iar meritul elevilor lui Christoph Daum pare sa fi fost acela de a-l ajuta pe Robert Lewandowski (tripla: 29' penalti, 57', 62' penalti) sa isi imbunatateasca procentajul la prima reprezentiva a tarii sale...Cu problema calificarii "rezolvata" dupa doar sase meciuri, ne vom intoarce la lucruri : asteptam decizia TAS in privinta campioanei din Liga 1.

Polonia vs RomaniaFoto: frf.ro

Polonia - Romania 3-1

Lewandowski (29' penalti, 57', 62' penalti)/ Stancu '77

Rezultalele zilei in Grupa E:

Kazahstan - Danemarca 1-3

Muntenegru - Armenia 4-1

Polonia - Romania 3-1

Clasament:

1 Polonia 16 puncte (15-7)

2 Muntenegru 10 (14-7)

3 Danemarca 10 (10-6)

4 Romania 6 (7-7)

5 Armenia 6 (7-14)

6 Kazahstan 2 (4-16).

Ce a spus selectionerul

"A fost o disciplina tactica buna, dar am pierdut-o pe alocuri. Era foarte clar cum vor juca ei, dar noi am facut erori, iar asta ne-a costat. Totul e terminat acum, e o nebunie sa te uiti la clasament si sa crezi ca esti inca in carti pentru calificare" - Christoph Daum, la Digisport.

"Sunt multe probleme, au fost multe meciuri in care nu am putut inscrie. Nu am fost la inaltimea adversarilor nici in ceea ce priveste pasele. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le facem mai bine in viitor", a mai spus Daum, care crede ca si norocul ne-a lipsit in aceasta campanie: "Puteam face mai mult cu Muntenegru, puteam invinge in Kazakhstan, am avut chiar sansa sa invingem Danemarca.

Plec la Cluj, da. De ce sa parasesc nationala, toata lumea in Bucuresti imi spune ", a concluzionat Daum.

"Speram pana la capat, dar la cum am jucat astazi e greu. Ii felicitam pentru victorie pe polonezi si trebuie sa mergem mai departe. Ni s-a cerut sa incercam contraatacuri, pentru ca stiam ca este o echipa reactiva, dar nu ne-a iesit absolut nimic. Speram sa ne revenim pana la urmatoarele meciuri"- Cristian Sapunaru la TVR.

"E dificil sa scoti un rezultat bun cand primesti trei goluri. Nu am reusit sa facem mai mult. Cred ca am incercat sa plecam pe contraatac, dar nu ne-a iesit asa bine cum ne asteptam. Cred ca domnul Daum a venit cu o viziune noua si incearca ne implemneteze si noua. E dificil sa aiba rezultate asa repede. Trebuie sa se faca o analiza foarte buna si sa se gaseasca solutii pentru o redresare a fotbalului romanesc. Acum trebuie sa jucam, sa progresam si sa facem maximum de puncte" - Vlad Chiriches la Digisport.

S-au disputat in Grupa E pana acum:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Armenia - Muntenegru 3-2

Danemarca - Kazahstan 4-1

Romania - Polonia 0-3

Armenia - Kazahstan 2-0

Muntenegru - Polonia 1-2

Romania - Danemarca 0-0

Kazahstan - Danemarca 1-3

Muntenegru - Armenia 4-1

Polonia - Romania 3-1

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.

Principalele momente ale meciului Polonia vs Romania:

Final de meci, Polonia castiga cu 3-1 meciul cu Romania, iar pentru tricolori campania de calificare devine una fara nicio miza

Tricolorii au mai avut niste ocazii sporadice, dar fara un real pericol pentru polonezi

77' Sutul lui Bogdan Stancu la coltul lung este deviat, iar mingea intra in poarta. Polonia - Romania 3-1

62' Lewandowski il fixeaza pe Tatarusanu si inscrie cu lejeritate: Polonia - Romania 3-0. De fapt, Lewandowski - Romania 3-0

61' Zielinski este faultat de Tosca, iar centralul dicteaza al doilea penalti al serii

Exista un lucru "pozitiv" in situatia de acum din grupa de calificare: Romania nu va mai avea emotii in privinta calificarii, lucrurile sunt destul de clare

57' Lewandowski, aflat in marcajul lui Chiriches si al lui Sapunaru, se inalta si inscrie superb cu capul. Este 2-0 pentru Polonia, iar Rusia (locul unde va avea loc Mondialul de anul viitor) pare o tara atat de departe de nivelul fotbalului romanesc

49' Romania are o lovitura libera dintr-o pozitie foarte buna, insa Latovlevici suteaza de parca principalul sau scop ar fi fost sa ii ia pe adversarii din zid la tinta (nici macar nu a fost un sut in forta)

A inceput repriza a doua

Pauza la Varsovia, Polonia conduce cu 1-0

40' Latovlevici suteaza din unghi, mingea nu gaseste spatiul portii gazdelor

39' Plecat din pozitie corecta (nu a fost off-side), Lewandowski nu reuseste sa il dribleze pe Tatarusanu, interventie extraordinara a portarului Fiorentinei din situatie de unu la unu

36' Ramas singur in partea stanga a careului mare, Grosicki suteaza telefonat, iar Tatarusanu retine fara nicio emotie

Golul le-a dat si mai mult elan gazdelor, se joaca la o singura poarta in aceste momente. Daca tricolorii au avut vreo busola la ei in deplasarea de la Varsovia, acum ea pare ca a parasit arena

29' Lewandowski isi ia un elan scurt, trimite in dreapta lui Tatarusanu si inscrie, cu toata opozitia portarului Fiorentinei. Polonia - Romania 1-0

28' Penalti pentru polonezi, dupa ce Sapunaru l-a tras in careu pe Lewandowski

Fara ocazii de gol in primul sfert de ora. Polonezii incearca sa isi impuna stilul ofensiv, insa pana acum tricolorii se apara grupat (aglomereaza frecvent zona centrala). Intentiile echipei lui Daum sunt clare: aparare si eventuale iesiri pe contraatac. Florin Andone se zbate mult, insa este mult prea singur intre fundasii polonezi (distanta mare intre compartimentul median si atacantul tricolorilor).

A inceput partida de la Varsovia, atmosfera incendiara pe "Narodowy"

S-a disputat mai devreme:

Kazahstan - Danemarca 1-3

(Kuat '76/ Jorgensen '27, Eriksen '50 (penalti), Dolberg '81)

Echipele de start:

Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 20. Lukasz Piszczek, 4. Thiago Cionek, 2. Michal Pazdan, 3. Artur Jedrzejczyk - 16. Jakub Blaszczykowski, 5. Krzysztof Maczynski, 8. Karol Linetty, 11. Kamil Grosicki - 19. Piotr Zielinski - 9. Robert Lewandowski (cpt). Selectioner: Adam Nawalka.

Rezerve: 12. Lukasz Skorupski, 22. Lukasz Fabianski - 6. Igor Lewczuk, 7. Arkadiusz Milik, 10. Grzegorz Krychowiak, 13. Maciej Rybus, 14. Lukasz Teodorczyk, 15. Bartosz Bereszynski, 17. Slawomir Peszko, 18. Marcin Kaminski, 21. Jacek Goralski, 23. Kamil Wilczek.

Romania: 12. Ciprian Tatarusanu - 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiriches (cpt), 22. Cristian Sapunaru, 3. Alin Tosca, 14. Iasmin Latovlevici - 19. Bogdan Stancu, 8. Mihai Pintilii, 18. Razvan Marin, 7. Alexandru Chipciu - 9. Florin Andone. Selectioner: Christoph Daum.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Nita ￯ 4. Florin Gardos, 5. Dorin Rotariu, 10. Gheorghe Grozav, 11. Andrei Ivan, 13. Alexandru Baluta, 15. Bogdan Tiru, 17. Eric Bicfalvi, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 23. Nicolae Stanciu.

Arbitru: Ruddy Buquet / Asistenti: Frederic Cano, Guillaume Debart (toti din Franta).

Au mai ramas de disputat:

1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, Romania - Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Romania, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, Romania - Kazahstan (ora

21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca - Romania, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00).