Romania a acumulat un punct dupa primele doua partide de la Euro 2016, iar selectionerul Anghel Iordanescu este de parere ca tricolorii sunt doar la "mana lor". "Am cazut fizic in a doua repriza, ne-am dorit sa marim avantajul. O victorie cu Albania ne poate scoate din grupa", a fost de parere "Tata Puiu".

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Echipa noastra a avut o prima repriza buna, am si marcat, puteam sa dam si golul doi. Una peste alta, dupa pauza ne-am dorit sa ne marim avantajul, sa jucam "sus", sa punem probleme. Din pacate, in repriza a doua am cazut fizic, nu am mai avut posesie si am fost fortat sa fac si doua schimbari (n.r. Pintilii si Rat). Calificarea este la mana noastra. O victorie cu Albania ne poate scoate din grupa. Ne-am propus foarte mult, iar daca reuseam sa marcam poate altfel era rezultatul final" - Anghel Iordanescu, la ProTv.

Romania - Elvetia 1-1

"Mi s-a parut foarte greu. Am transpirat pe banca. E bine ca am luat un punct, trebuie sa batem Albania si iesim din grupe. Am simtit ceva la picior si doctorul a zis sa nu risc. Cred ca voi fi apt 100% cu Albania. Nu avem nimic de pierdut, urmeaza un meci cu o echipa de nivelul nostru. Nu mai avem ce sa mai asteptam. Sa iesim si sa-i batem. Nu mai conteaza cum am dat golurile, sa nu uitam ca in afara de cele doua penalty-uri am avut cateva ocazii mari. Cu Albania cred ca suntem net favoriti. Asa cred eu" - Mihai Pintilii la ProTV.

"Am facut o prima repriza fantastica. Toti speram sa castigam acest meci. Am cazut fizic in a doua repriza. Asta e diferenta. Multi jucatori evolueaza la echipe slab cotate, prind putine minute. S-a vazut diferenta fata de Elvetia. Altul e nivelul in Germania, altul este in Romania. Multi dintre stranieri nu prea joaca la echipa de club. Salut schimbarile lui Nea Puiu, a avut curaj. Chipciu si Torje au jucat excelent azi" - Ciprian Marica la ProTV.

"A fost un meci foarte greu si puteam totusi sa obtinem mai mult. Avem sanse reale de calificare si trebuie sa invingem Albania in ultimul meci. La un Campionat European valorile sunt egale, pentru ca, pana acum, toate meciurile s-au terminat la un gol sau doua diferenta. Daca reuseam sa marcam in debutul reprizei a doua, cu siguranta am fi putut sa castigam. Dupa pauza nu s-a schimbat nimic, nu am vrut sa facem pasul inapoi. Vom analiza ce am făcut prost si ce am facut bun si ne vom pregati foarte bine pentru meciul cu Albania. Sansele la calificare sunt foarte mari si trebuie sa castigam jocul urmator. Daca pierdeam cu Elvetia, pierdeam sanse importante la calificare" - Gabriel Torje, la ProTV.