​Autoritatile din Milano au aprobat construirea unui nou stadion in centrul orasului italian, AC Milan urmand sa joace pe o arena noua incepand cu sezonul 2018-2019, informeaza Gazzetta dello Sport.

AC Milan, noul stadionFoto: captura gazzetta dello sport

Constructia va incepe anul viitor (2016), arena urmand sa fie inaugurata doi ani mai tarziu. Incepand cu 2018, Inter va ramane singura echipa care va evolua pe Giuseppe Meazza (n.r. "San Siro").

"Este o zi istorica pentru AC Milan si un moment istoric pentru orasul Milano. Un prim pas spre a face din Milano un oras de nivelul Londrei. Vrem sa facem un stadion urban, care sa favorizeze dezvoltarea zonei si care sa devina un simbol pentru oras. In acelasi timp, vrem sa descurajam transportul privat si sa incurajam transportul public. Din acest punct de vedere, Milano poate deveni un fel de Londra. Capitala Angliei are stadioane urbane, la care se ajunge cu transportul public. Acest stadion va dezvolta si puterea comerciala a clubului. Arena va aduce venituri intre 50 si 80 de milioane de euro pe an. Acesti bani pot fi apoi folosiți pentru a cumpara jucatori de valoare - Barbara Berlusconi, fiica lui Silvio Berlusconi.

Va fi o arena 100% ecologica, va costa aproximativ 320 de milioane de euro si va amplasata in cartierul Portello.

Noul stadion va avea un acoperis mobil, care are menirea de a izola perfect arena din punct de vedere fonic (va fi amplasata intr-o zona centrala a orasului Milano).

Stadionul ar urma sa aiba 48.000 de locuri, mult sub ceea ce ofera San Siro - actuala arena a milanezilor (82.955 de locuri). Oficialii gruparii italiene anunta ca vor fi realizate multe locuri de munca cu ocazia acestui proiect (aproximativ 1000).

Noul stadion nu va depasi 30 de metri inaltime si va avea o adancime de 10 metri (n.r. sub nivelul drumului).

Vezi aici imagini cu noua arena a celor de la AC Milan: