Dupa discutii si negorieri care pareau interminabile, Silvio Berlusconi a vandut 48% din actiunile lui AC Milan catre omul de afaceri thailandez Bee Taechaubol, informeaza Gazzetta dello Sport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informatia a fost confirmata si pe site-ul oficial al echipei din Serie A. Afacerea s-a ridicat la aproximativ 500 de milioane de euro, bani cu care (cel putin cu o parte din ei) clubul vrea sa revina in prim-planul fotbalului european si mondial.

Berlusconi ramane actionar majoritar, fostul premier al Italiei avand in continuare 52% din clubul de pe "San Siro". Negocierile au fost lungi pentru ca thailandezul a dorit 60% din actiuni, in timp ce Berlusconi a dorit sa ramana numarul unu la echipa.

"Cu acesti bani, as fi putut sa cumpar trei cluburi din Premier League, dar pe mine m-a interesat doar AC Milan", a precizat Bee Taechaubol, citat de presa din Italia.

Berlusconi si Bee Taechaubol vor lucra pentru ca "Milanul sa redevina echipa puternica care castiga Champions League si titlul in Serie A", se mai precizeaza pe Gazzetta dello Sport.

"Era Berlusconi" la AC Milan a inceput pe 20 februarie 1986, atunci omul de afaceri a cumparat echipa, l-a pus antrenor pe Arrigo Sacchi si i-a transferat pe Marco Van Basten, Ruud Gullit si Frank Rijkaard.

Milan a incheiat ultima editie din Serie A doar pe locul 10, echipa pregatita de Pippo Inzaghi inregistrand 12 infrangeri de-a lungul stagiunii. Va fi al doilea sezon consecutiv cand formatia milaneza nu va participa in cupele europene din cauza rezultatelor dezastruoase din campionat.

AC Milan a luat fiinta pe 16 decembrie 1899 si are in palmares 18 titluri de campioana a Italiei (ultimul castigat in 2011). De asemenea, formatia lombarda se poate lauda, printre altele, cu sapte trofee de Champions League/ Cupa Campionilor si cinci Supercupe ale Europei.