Real Madrid va intalni Bayern Munchen, iar Atletico va juca importiva lui Chelsea in penultima faza a Ligii Campionilor. Semifinalele se vor desfasura pe 22 si 23 aprilie si 29/30 aprilie, iar finala se joaca pe 24 mai, la Lisabona.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Bayern a mai intalnit Real Madrid de 20 de ori in competitiile europene, germanii castigand de 11 ori, iar spaniolii, de sapte. Doua meciuri s-au terminat la egalitate
  • Chelsea si Atletico s-au intalnit de trei ori in cupele europene, fiecare obtinand cate o victorie, iar o partida s-a terminat la egalitate.

Cele patru echipe ramase in competitie

Atletico Madrid este marea surpriza a semifinalelor dupa ce a reusit sa elimine Barcelona in sferturi. Club Atlético de Madrid nu a pierdut niciunul dintre cele zece meciuri jucate in acest sezon de Champions League (linie de clasament (8.2.0 22-5) Diego Costa este golgeterul echipei, cu sapte reusite.

Celelalte trei echipe sunt obisnuite ale acestei faze din competite, insa pentru Atletico performanta este deosebita fiindca e prima oara cand atinge aceasta faza a Cupei Campionilor in ultimii 40 de ani.

Bayern Munchen ajunge pentru a 16-a oara in semifinalele competitiei, iar in acest sezon a pierdut un singur meci dintre cele 10 disputate, castigand sapte si remizand doua (golaveraj 24-8). Thomas Muller este jucatorul cu cele mai multe goluri in acest sezon pentru bavarezi (5).

Chelsea, campioana a Europei acum doi ani, ajunge pentru a saptea oara in semifinalele Champions League, in acest sezon pierzand trei dintre cele 10 meciuri jucate si castigand sapte. Golaverajul a fost de 18-7 si trei jucatori au dat fiecare catre trei goluri (Demba Ba, Samuel Eto'o, Fernando Torres).

Real Madrid ajunge pentru a 15-a oara in faza semifinalelor, iar in acest sezon a castigat opt meciuri, a pierdut unul si intr-unul a facut egal (golaveraj 32-9). Cristiano Ronaldo a marcat 14 goluri.

Golgeterii actualei editii de Champions League

Cristiano Ronaldo 14

Zlatan Ibrahimovic 10

Lionel Messi 8

Diego Costa 7

Sergio Aguero 6

Robert Lewandowski 6