Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a hotarat, miercuri, ca Liga secunda de fotbal sa contina doua serii de cite 13, respectiv 12 echipe, iar la finalul sezonului intre echipele clasate pe primele 7, respectiv 6 locuri se va juca un play-off pentru promovare. Comitetul Executiv a mai hotarat ca atat CS U Craiova (echipa sustinuta de primarie), cat si FC U Craiova (echipa sustinuta de Adrian Mititelu) sa primeasca locuri in Liga a II-a si au fost repartizate in Seria 2.

Craiova, cu doua echipe in Liga a II-aFoto: Agerpres

Comitetul Executiv al FRF a hotarit miercuri sa fie doua serii de cite 13, respectiv 12 echipe in Liga a doua, potrivit GSP. La sfirsitul sezonului se va organiza un play-off intre primele 7, respectiv 6 clasate, urmind sa promoveze cite 2 echipe din fiecare serie.

Cinci echipe nu s-au inscris pentru acest sezon din Liga a doua: FC Arges, CS Otopeni, Delta Tulcea, CS Severin, Luceafarul Oradea, iar aseara, desi retrogradata, Chindia Tirgoviste a anuntat ca nu se mai inscrie in liga secunda, ci va juca in a treia dvizie. Chindia ar fi putut intra in prima serie pentru a fi tot 13 echipe.

Tot miercuri, Comitetul executiv a decis ca atat CS U Craiova, cat si FC U Craiova sa primeasca locuri in Liga a II-a si au fost repartizate in Seria 2. FC Universitatea este echipa lui Adrian Mititelu si a fost inclusa in Liga a II-a prin decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti, in timp ce in cazul CS "U" Craiova (echipa sustinuta de Primarie) s-a votat in cadrul CEx, potrivit ProSport.

Seria B1:

Rapid Bucuresti, CSMS Iasi, CF Braila, FC Clinceni, Unirea Slobozia, Dunarea Galati, Sportul Studentesc, Rapid Suceava, Farul Constanta, SC Bacau, Gloria Buzau, ACS Berceni, Unirea Tarlungeni

Seria B2:

Gloria Bistrita, CSM Rimnicu Vilcea, Universitatea Craiova, CS U Craiova, UTA, ASA Tg. Mures, CSM Resita, FC Bihor, CS Mioveni, ALRO Slatina, Minerul Motru, Olimpia Satu Mare

Istoria celor doua echipe "Universitatea Craiova"

Dupa excluderea gruparii FC Universitatea Craiova, in vara anului 2011, Adunarea Genereala a FRF a oferit, anul trecut, cate un loc in Liga a II-a atat clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti, cat si Primariei Craiova, locuri neocupate pana in prezent, noteaza ProSport.

Initial, primarul Lia Olguta Vasilescu l-a sustinut pe Mititelu in disputa sa cu FRF si in incercarea de a reinscrie echipa in Liga a II-a. Vazand ca Mititelu nu reuseste sa faca rost de banii necesari inscrierii formatiei in Liga a II-a, Primaria Craiova a decis sa formeze o alta echipa in cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Ulterior, finantatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, si-a inscris in competitie gruparea pe care o conduce.