FC Barcelona a devenit, matematic, campioana Spaniei la fotbal, dupa ce rivala sa, Real Madrid, a remizat in deplasare cu Espanyol, scor 1-1, in etapa a 35-a din Primera Division. Interesant este ca rezultatul obtinut de echipa antrenata de Jose Mourihno pe taram catalan ii ajuta pe Messi &Co. sa sarbatoreasca titlul cu numarul 22 din La Liga chiar la Madrid, dupa meciul cu Atletico.

Barcelona, din nou campioanaFoto: fcbarcelona.com

Diferenta in clasament intre Barcelona si Real Madrid este de sapte puncte in favoarea catalanilor, si cum gruparea blanco mai are de disputat doar doua meciuri pana la finalul sezonului, inseamna ca titlul din acest sezon de Primera Division va merge pe Nou Camp, cu doua etape inainte de finalul oficial al sezonului.

Desi nu a avut un sezon fantastic in ce priveste trofeele, asa cum si-a obisnuit fanii in ultima perioada, Barcelona a inregistrat, totusi, cifre interesante: a acumulat 88 de puncte in 34 de etape (28 de victorii, 4 remize si 2 infrangeri). Golaverajul este si el unul impresionant: 105 goluri marcate (cele mai multe in Primera Division) si doar 37 primite. Lionel Messi este fotbalistul cu cele mai multe reusite pentru Barca, argentinianul ajungand, pana in acest moment, la numarul 46.