Milan - Barcelona si Real Madrid - Manchester Utd sunt meciurile vedeta ale optimilor Champions League. Asa au decis sortii la Nyon unde s-a efectuat tragerea la sorti pentru cele opt confruntari care se vor desfasura in intervalul 12 februarie si 13 martie. Sahtiorul lui Lucescu va juca impotriva nemtilor de la Dortmund.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Tragerea la sorti s-a terminat, iata meciurile din optimi:

Galatasaray - Schalke

Celtic - Juventus

Arsenal - Bayern

Sahtior - Dortmund

Milan - Barcelona

Real Madrid - Man Utd

Valencia - PSG

Porto - Malaga

----

In urma castigatoarelor de grupe se gaseau gasesc echipele Paris Saint-Germain FC, Schalke 04, Malaga, Borussia Dortmund, Juventus, Bayern, Barcelona si Manchester United.

In cealalta urna s-au aflat echipele care au terminat grupele pe locul doi: Porto, Arsenal, AC Milan, Real Madrid, Sahtior, Valencia, Celtic si Galatasaray.

Prima mansa a optimilor se va desfasura pe 12, 13, 19 si 20 februarie (cate doua meciuri in fiecare din aceste patru zile). Meciurile retur se vor tine pe 5,6,12 si 13 martie.

In aceasta faza a competitiei nu se pot intalni echipe din aceeasi tara in meci direct si nici echipe care deja s-au intalnit in faza grupelor.

Opinia generala este ca Borussia Dortmund a fost cea mai buna echipa din faza grupelor, castigand fara infrangere o grupa grea cu Real Madrid, Manchester City si Ajax, iar o alta surpiza a fost debutanta Malaga care si ea a castigat grupa fara a pierde vreun meci.

Miraculoasa a fost si calificarea lui Celtic, chiar antrenorul echipei scotiene folosind acest cuvant, iar marea surpriza a fost eliminarea detinatoarei trofeului, Chelesa. Nici CFR nu a fost departe de calificare, campioana realizand 10 puncte, record pentru o echipa din tara noastra in grupele CL.