UEFA este tot mai aproape de a aproba organizarea EURO 2020 in 13 tari, dupa o idee a lui Michel Platini, presedintele forului european. Romania, prin intermediul Bucurestiului, are sanse de a fi una din gazdele turneului final.

Arena Nationala din Bucuresti Foto: HotNews / Dan Popescu

"Trebuie sa asteptam mai intai Comitetul Executiv al UEFA din 6 decembrie. Daca va fi majoritate, o decizie poate fi luata foarte repede. Am discutat despre aceasta frumoasa idee cu presedintele DFB (n.r. - Federatia Germana de Fotbal), Wolfgang Niersbach, si cu alti presedinti. Sentimentul meu este ca exista o larga majoritate favorabila acestui plan. Dar nu putem detalia nimic inaintea deciziei Comitetului Executiv", a declarat Michel Platini, pentru presa germana, citat de Mediafax.

Bucurestiul vrea sa participe la organizarea CE 2020

"Am avut o discutie cu primarul general si l-am anuntat ca m-am adresat la UEFA pentru ca Bucurestiul sa organizeze, impreuna cu alte 12 orase, in 2020, cand se aniverseaza 60 de ani de la prima competitie europeana intertari. Am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta inseamna ca va trebui sa completam un caiet de sarcini in care politicul este angrenat in sensul investitiilor, telecomunicatii, locuri de cazare, in dezvoltarea infrastructarii stradale, aeorporturi, gari. Pana in 2014-2015, cand se vor decide orasele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini si aici sunt angajamente ale statului roman, ale Capitalei fata de organizatori", a declarat Mircea Sandu, membru in Comitetul Executiv al UEFA.

Pe 30 iunie 2012, Michel Platini a lansat pentru prima data ideea conform careia EURO 2020 sa se desfasoare in 13 tari.