Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, luni, recursul procurorilor DNA, in dosarul in care Tribunalul Capitalei si Curtea de Apel Bucuresti au decis achitarea lui Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu si a soferului LPF, Florin Bogdan Badita, informeaza Mediafax.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu au fost acuzati de luare, respectiv, dare de mita, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluta, care ar fi costat Liga Profesionista de Fotbal peste 350.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, in data de 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucuresti, cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, in valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, din aceeasi zona si a unei constructii in suprafata de 279,72 de metri patrati, nefinalizata si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv, informeaza Mediafax.

"Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data", a sustinut DNA la momentul respectiv.

Pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut in proprietatea soferului Florin-Bogdan Badita terenul de 351,79 de metri patrati, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), desi in realitate acesti bani nu au fost achitati, potrivit anchetatorilor DNA.

In februarie 2011, cei patru au fost achitati de Tribunalul Bucuresti, decizia fiind mentinuta, in noiembrie 2011, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia instantei supreme in acest dosar este definitiva.